Zimní cestování s miminkem - co přibalit?

Zimní cestování s miminkem - co přibalit?>
Čeká vás letos v zimě cestování s dětmi? Vyrážíte brázdit horské svahy, jedete za babičkou, do zasněženého penzionu, nebo vypravujete svá zlatíčka spolu s tatínkem na expedici „apalucha“ ? Ať už je to tak či tak, určitě by se vám mohl hodit naše tipy na cestovní vybavení, které vám pomůžou prožít jakoukoli zimní výpravu s těmi nejmenšími v pohodě a pohodlí.

Nasedáme!

Když se konečně podaří sbalit veškeré členy rodiny k odjezdu je čas vyrazit. Pokud cestujete autem nesmí vám chybět správná autosedačka a nezapomeňte, že děti do ní poutáme vždy bez bundy. Nejen pro tyto účely se hodí mít s sebou v autě hřejivou deku, kterou pak můžete využít i později, nebo případně přímo fusak do autosedačky. V každém případě se na cesty vybavte něčím, čím malé cestovatele zabavíte. Ty nejmenší si vystačí s drobností jako je kousátko, nebo malá hračka, větším dětem už cesta lépe uteče třeba s knihou. Rodiče (a obzvlášť tatínky) potěší, pokud se v autě podaří během cesty minimalizovat množství zapadlých drobností a okopané sedačky. K tomu pomůžou chrániče sedadel a organizéry, které v autě využijete celoročně.

Naše tipy do auta:

1. BRIGHT STARTS Zrcátko zpětné do auta, 0m+ 2. MAXI-COSI Autosedačka Tobi (9-18 kg) 3.  MAMAS&PAPAS Beruška Baby on Board s přísavkou

Svačinka musí být

Ke každému správnému výletu patří pořádná svačina. Ať už si jí povezete v autě, nebo později ponesete v batůžku, vždy je potřeba myslet na to, do čeho svačinu připravíte. Obaly vybírejte se šroubovacím nebo zaklapávacím uzávěrem, abyste předešli případné nehodě ještě před samotnou konzumací. Myslete také na správnou teplotu tekutin i pokrmů. V zimě rozhodně oceníte termosku, cestovní ohřívače na lahve, nebo různorodé termoobaly. Pro přípravu mlíčka nebo kašiček si s sebou nezapomeňte vzít také praktický dávkovač, aby měl i ten nejmenší brouček na cestách spokojené bříško.

V teple - pohodlně a prakticky

Už při balení myslete na to, že dítě je specialista na vlhké oděvy a vrchní ztráceč věcí. Minimálně čepičku a rukavičky s sebou přibalte alespoň ve dvou vydáních a stejně tak i botičky, které se při stavění sněhuláků snadno promočí. V zimním období obzvlášť oceníte oblečení na suchý, nebo klasický zip, jako jsou různé zateplené kombinézy a overaly, které urychlí odchod na zimní výpravu a po příchodu zase umožní v minutě zalézt na teplou pec! A kdyby nebyla pec ještě roztopená, přibalte si s sebou třeba vyhřívací dečku!

Naše hřejivé tipy:

1. BOBOLI Zimní bunda dívčí oboustranná kytky 2. BOBOLI Zimní čepice 3. JACKY Overal s ťapkou fleece

Vyrážíme ven

Ještě než odejdete do zimy opatřete obličej vašich zlatíček krémem proti chladu, v případě ostrého horského sluníčka krémem s ochranným UV faktorem. Ty, kteří ještě nepůjdou po svých, zabalíme do měkoučkého fusaku a dobré je myslet i na teplé ruce řidiče kočárku. Pokud nechcete brát na procházku kočárek, zkuste vyzkoušet nosítko, nebo šátek. Myslete pak ale i na váš oděv, tak abyste vy i miminko byly v dostatečném teple.

Dobrou noc a hezké sny

Po celém zimním dni venku a po koupání, kterého se díky vychytané nafukovací vaničce nemusíte vzdát ani na cestách, se každý těší do pyžámka. Ty nejmenší pojistíme spacím pytlem, který udrží v teple i nejdivočejšího prcka a nezapomeneme také na usínáčka, nebo jiného oblíbeného parťáka na spaní. Pozor ale na postýlky. V ubytovacích zařízeních bývají k dispozici v omezeném množství a mnohdy jsou časem, ale i malými hosty, značně opotřebené.  Praktickým řešením je pořízení vlastní cestovní postýlky, která se staneme pro vaše zlatíčko bezpečným útočištěm. Nová a neznámá prostředí tak jeho spánek nerozhodí, což ocení při dalších příležitostech také babičky a tetičky, které budou hlídat přes noc a vy navíc nebudete muset přemýšlet, kde dítě uložit. Díky tomu, že jsou moderní cestovní postýlky velice kompaktní, nezabírají zbytečně místo, kterého na cestách není nikdy dost. Rychlé a snadné rozkládání zase umožňuje komfortní uložení dítěte ke spánku po dlouhé cestě v extrémně krátkém čase. Klidný spánek vašeho drobečka pak pohlídáte pomocí elektronických chůviček, což je věc, kterou s jistotou využijete během celého roku.

Tipy pro snění na cestách

1. HAUCK Cestovní postýlka Babycenter Giraffe 2017 2. BABYMOOV Nafukovací vanička Blue 3. TOPCOM Digitální video chůvička KS-4249

Zapomněli jsme na něco, nebo máte vlastní tipy na cestovní vychytávky, které se během zimního období dají používat? Podělte se s námi o svou zkušenost v komentářích a pokud se letos chystáte na zimní výlet, nezapomeňte si ho pořádně užít, ať už doma zapomenete cokoli! :)