Zelená je barva této generace

Zelená je barva této generace>
Mnozí lidé si stále více uvědomují výhody recyklace, šetření žárovek či snižování používaní chemikálií v běžném životě. Jste ekologicky osvícená mladá rodinka? Můžete pomoci svému prckovi vyrůstat v čistějším a zelenějším prostředí. Nestojí to až tolik námahy. Zde je několik tipů, které vám pomohou nastartovat se.

Ekologický dětský pokoj

Šetrné stěny

Chcete, aby pokojíček vašeho děťátka byl uchráněn od toxinů a chemických látek? Chcete zajistit zdravější místo pro odpočinek vašeho drobečka? Pokud malujete stěny pokoje, zvolte barvy, které jsou ekologicky šetrné a netoxické. Existují už dokonce i barvy, které dokáží eliminovat zápach v místnosti.

Správná dětská postýlka

I při výběru dětské postýlky buďte všímaví. Zvolte postýlku, vyrobenou z přírodního dřeva pomocí bezpečných povrchových úprav. Před nákupem se ujistěte, že nebyla vyrobena s použitím laků nebo jiných chemikálií.

Podlaha pro malého lezce

Jelikož váš drobeček dříve či později začne lézt, myslete na to s dostatečným předstihem již při výběru vhodné podlahy. Dnes si již můžete vybrat z množství ekologicky šetrných koberců, korku či jiného přírodního materiálu.

Otázka plenek

Chcete dát šanci látkovým plenám? Ani ty už naštěstí nejsou to, co bývaly v časech našich prarodičů. Některé jsou naopak celkem stylové. Chcete takhle zkusit snížit výdaje v domácnosti nebo prostě být ještě o něco ekologičtější? Vězte, že s látkovými plenami je o něco větší práce. Na druhou stranu jsou však šetrnější k životnímu prostředí, neboť je můžete opětovně používat. Většina je z nebělené bavlny a přírodního vlákna.

Eko hračky? Hračky bez plastu

Rozšiřte zprávu, že pro své děťátko preferujete neplastové hračky i do svého okolí v dostatečném předstihu. Zajistěte si tak, že vás alespoň část rodiny, přátel, známých i neznámých, vyslechne. Přírodní, organické a šetrné k životnímu prostředí u hraček znamená tradiční. Klasické, dřevěné hračky proto dnes zažívají neplánovaný, ale o to prudší come-back. Deky na hraní jsou také super.

I lahve bez plastu

Co tak skleněné? Jste nedůvěřivá vůči toxinům v plastových lahvích? Zkuste vyměnit plast za vysoce kvalitní sklo.

I čistota může být přírodní

A čistící prostředky šetrné k prostředí. Stačí se důsledněji dívat na složení prostředků a rázem zjistíte, že není všechno zlato, co se třpytí. Zejména na citlivou dětskou pokožku sáhněte po šetrném pracím prášku. U čisticích prostředků, které používáte v dětském pokoji, se snažte omezovat ty s vysokým obsahem chemikálií. Proč stříkat kolem sebe toxiny, když existují i mnohem šetrnější formy života v čistotě?

Super kousky ze sekáče

Zbláznila jste se v posledním období do second-handů a bazarů a chcete do těchto tajů zasvětit i svého prcka hned od začátku? Zejména miminka přece tak rychle rostou. Co jim padne dnes jim už příští týden může být malé. Proto i věcičky v dětských bazarech jsou častokrát málo nošeny. Je to způsob, jak ušetřit. Místo v peněžence i životní prostředí.