Zbavte se těhotenských potíží přírodní cestou!

Zbavte se těhotenských potíží přírodní cestou!>
Pro žádnou maminku asi nebude novinkou, že těhotenství s sebou nepřináší jen samou radost, ale také menší zdravotní komplikace nebo nepříjemnosti. Příroda k nám v tomto ohledu ale byla naštěstí maximálně přívětivá a zanechala nám na tyto problémy řešení v podobě mocných bylinek a jiných pomocníků.

Proti pálení žáhy pijte fenyklový čaj

Příčinou pálení žáhy jsou hormonální změny ve vašem těle a stále se zvětšující děloha. Žaludek je tak stlačován a v důsledku toho se žaludeční šťávy dostávají do trávicí trubice a způsobují ono dobře známé a nepříjemné pálení. Je proto vhodné jíst po malých dávkách několikrát denně. Doporučuje se ale také omezit konzumaci bílé mouky, cukru, kakaa, kávy a kravského mléka. Pro svůj vlastní klid, ale můžete také kromě těchto omezení dodržovat malý rituál – po každém jídle vypijte vlažný šálek fenyklového čaje. Pomáhá nejen proti pálení žáhy, ale celkově uklidňuje žaludek a nafouklé bříško. Čaj s fenyklem

Se zácpou zatočí švestky nebo brambory

Těhotné ženy si obvykle také poměrně často stěžují na problémy s vyprazdňováním. Pokud je to i váš problém, máme pro vás hned několik tipů. Můžete vyzkoušet pravidelnou konzumaci tj. 3krát denně lžičku nadrcených lněných semínek. Ty zapijte 3 dl vlažné vody. Lněné semínko totiž skvěle ošetřuje střevní sliznici a chrání ji. Přírodní projímadlo si můžete připravit také ze švestek či brambor. Naložte si večer nesířených 7-10 sušených švestek do čisté vody a ráno je nalačno snězte a zapijte vodou, v které byly naložené. Případně můžete použít šťávu z dvou větších syrových brambor, 2 dl vlažné vody a 1 lžíci lněného semínka. Bramborovou šťávu smícháte s vlažnou vodou, večer zhruba v 18. hodin zapijete hotovým nápojem lněné semínko. Tento postup opakujte ideálně po dobu 10 dní a se zácpou byste se měla na dlouho rozloučit.

Na nevolnost a zvracení zabírá máta a zázvor

S nevolností, mdlobami a zvracení se těhotné obvykle setkávají od třetího týdne do třetího maximálně čtvrtého měsíce (existují samozřejmě i výjimky, které jimi trpí až do porodu). rakytnikovy_sirupNevolnost bývá velmi často spojována s citlivostí na pachy, což může být hlavní příznak nedostatku zinku. Ten si můžete snadno doplnit díky dýňovému oleji. Doporučovaná dávka je 1 lžička ráno a odpoledne. Zinek se nejlépe vstřebává spolu s vitaminem A. Ten najdete např. v rakytníku řešetlákovém, který se dá koupit ve formě sirupu nebo šťávy a užívá se po jedné lžičce v poledne a večer. Doplníte tak i další důležité vitaminy a stopové prvky. Mezi další pomocníky v boji proti nevolnostem patří slabý odvar z mátového čaje nebo žvýkání kousku sušeného zázvoru.

S křečemi v lýtkách si hravě poradí mandle a sezam

Jakmile se objeví křeče, je to známka nedostatku hořčíku v těle. Jsou opravdu velmi nepříjemné a zpravidla také značně bolestivé. Nastávající maminky přepadávají většinou v noci. Pokud by přetrvávaly příliš dlouho, obraťte na svého lékaře, aby vám předepsal užívání hořčíku. Jde totiž o jeden z nejdůležitějších prvků v těhotenství. Jeho nezbytný přísun vám mohou zajistit ale také mandle, sezam či klíčky. Nemusíte však např. mandle konzumovat jen tak, vyzkoušet můžete třeba lisovaný olej. Doporučené dávkování je 2krát denně 1 lžičku mandlového oleje a 1 lžičku sezamového.