Vychovávejte děti jako princ William!

Vychovávejte děti jako princ William!>
Ostře sledovaná královská rodina se před nedávnem rozrostla o dalšího člena, malého prince Louise. Celý svět nyní očekává radostné zprávy ze soukromí prince Harryho a jeho vyvolené Meghan. Do vínku oba princové nepodědili pouze charisma a slušné vychování, ale také výchovný trik, který už princ William a Kate používají. O co jde?

Zvyk po princezně Dianě

I když výchovu lze stále považovat za věc individuální, Kate přece jen tento jednoduchý trik podědila po své zesnulé tchyni, princezně Dianě. Z úst Dianiných synů vychází na adresu maminky, jedné z nejoblíbenějších členů britské královské rodiny, pouze chvála, a proto by oba princové své děti chtěli vychovávat ve stejném směru. Stejně jako to bylo pro Dianu, tak i pro Kate a Williama je důležité, aby svým dětem byli vždy na blízku a věnovali jim dostatečnou pozornost. Přestože jsou to "jen děti", pozornost, která se jim věnuje je přece jen o něco speciálnější. Proto je pro rodiče důležité, aby děti věděli, co se děje, co se dít bude, o co v dané situaci jde. Proto na mnohých fotografiích a videích můžete vidět, že jeden z rodičů si k dítěti klekne tak, aby byl na jeho úrovni. Ačkoliv sotva můžeme zjistit, co Kate nebo William dětem říkají, je jasné, že podstatná je pro ně jedna věc - být ve výšce na úrovni dítěte a mluvit s ním z očí do očí. Mají mezi sebou intimní prostor, který není ničím rušen a tak mohou dítěti důvěrně vysvětlit, v jaké situaci se nacházejí a například i to, co bude následovat.

Váš mrňous bude vědět, že se mu věnujete

Díky této technice má dítě podle odborníků čas na to, aby vstřebalo situaci, aby cítilo, že rodič je v jeho blízkosti a dokáže se vcítit do jeho kůže, protože "svět pozoruje" z jeho perspektivy. Dítě ví, že rodič mu věnuje dostatečnou pozornost. Proto pokud příště bude vaše dítě uprostřed supermarketu něco naléhavě chtít a vy nebudete vědět, jak mu to vysvětlit, zkuste tento trik. Zkuste se "dostat na jeho úroveň" a s královským klidem mu vysvětlit, jak se situace má. Možná to nezabere, ale za zkoušku nic nedáte, nemyslíte? 😊 Omrkněte, jak to princ William, otec tří dětí, dělá a nechte se inspirovat i vy... https://youtu.be/r2BpMVxLgKU