Vybíráme první kombinézu. Jak na to?

Vybíráme první kombinézu. Jak na to?>
Chladné počasí je tady a zima na sebe také nenechá dlouho čekat. Čekají Vás s drobkem úplně první zimní procházky nebo už máte doma parťáka na stavění sněhuláků a pořádnou koulovačku? V každém případě připravte na studenější období i dětský šatník.  Když máte doma opravdu ještě malé miminko, je pro Vás vypravování na ven poměrně snadné. Fusak, případně kombinéza, hodit se může i dečka. Aby děťátku nezábly nožičky, můžete si pořídit i nánožník. Nezapomeňte také na ochranu hlavičky a ručiček. A hurá ven. Máte doma už batole, které vám v kočárku s fusakem rozhodně nevydrží? Vsaďte na kombinézu. Na co se při výběru kombinézy zaměřit?

Voděodolnost

U kombinézy samozřejmě počítáte s nějakým tím válením po zemi, sem tam padnutím na zadek nebo rovnou tvořením andělíčků ve sněhu, kdy se všichni rozplácenete do bílé peřiny. Od kombinézy pak očekáváte, že veškeré tyhle radovánky vydrží a dítě bude v suchu. Výrobci se toho snaží docílit v zásadě dvěma způsoby. Zátěr Jedním ze způsobů, jak ochránit prcka před promočením, je tzv. zátěr. Jedná se o levnější variantu, kdy je kombinéza natřena speciálním “nátěrem”, který poskytuje poměrně dobrou nepromokavost. Výhodou je nižší cena, nevýhodou pak to, že kombinéza po několika letech tuto vlastnost ztrácí. Membrána Na trhu se můžete setkat i s tzv. membránovými kombinézami. Při nákupu takového kusu oblečení budete sice muset sáhnout hlouběji do peněženky, máte ale záruku, že vám vydrží opravdu dlouho. Největší výhodou je pak fakt, že kombinéza jednak nepropustí sníh ani vodu a současně dokáže odvádět pot. V obou dvou případech se nezapomeňte podívat také na to, zdali má kombinéza vodotěsně zatavené či podlepené zipy. Pokud ne, je vysoce pravděpodobné, že se vlhko dostane dovnitř právě těmito skulinami. Pojmem, se kterým se v souvislosti s voděodolností pravděpodobně také setkáte, je vodní sloupec. Příslušné číslo pak jednoduše udává, kolik toho bunda vydrží, než začne prosakovat. Pro mírné klima pak většinou postačí oděv s vodním sloupcem 5 000 mm.

Oděruodolnost

To, že dospělému stačí ke štěstí romantická procházka zasněženou krajinou či sjíždění kopců na lyžích, je jedna věc. Děti skáčou, válí se a neúnavně skotačí. Z toho důvodu je vhodné se při pořizování kombinézy zaměřit i na to, jestli je oděruodolná. Určitě by si nikdo z nás nepřál pořídit dítěti kombinézu a po první zimní procházce ji zničenou vyhazovat.

A ještě něco navíc

Kromě voděodolnosti, kterou od kombinézy tak nějak přirozeně očekáváme, se můžeme setkat i s různými praktickými vychytávkami
  • zateplená sedací část
  • reflexní prvky
  • bezpečné zakončení zipu u brady
  • odnímatelná kapuce
  • zesílená látka v oblasti kolenou
Že si stále nejste jistí, jakou kombinézu byste si rádi pořídili? Podívejte se k nám na nabídku značek Ducksday, Reima a Lodger. Ducksday Zakladatelé belgické značky Ducksday si dali za cíl dopřát dětem ty nejhezčí zážitky za každého počasí. Kromě dětských kombinéz u nás najdete jejich bundy, kalhoty či rukavice. Reima Značka Reima pochází z Finska, kde jsou na chladné počasí opravdovými odborníky. Jejich oblečení je funkční a spolehlivé, zaujme vás i krásným designem. Lodger Nizozemská značka Lodger je známá svými jemnými barvami a nápaditými vzory. Do chladného počasí se vám budou hodit jak jejich kombinézy, tak spací pytle či fusaky.          Ať už si ve výsledku vyberete jakoukoliv kombinézu, nezapomeňte si zimní zábavu s dětmi hlavně naplno užít. Za pár let si na natržený rukáv či hodiny sušení punčocháčků ani nevzpomenete. Zůstanou vám hlavně vzpomínky na jiskřičky v očích a smích vašich nejmenších.

Na konec připojíme ještě nějakou tu inspiraci:

  1. DUCKSDAY Kombinéza dětská zimní Ace
  2. REIMA Dívčí membránový overal Louna - raspberry pink
  3. LODGER Skier Botanimal Donkey