Velký test kosmetiky Sebamed

Velký test kosmetiky Sebamed>
Tentokrát jsem se zaměřila na kosmetiku SebaMed. U Tadeáška se dříve objevil atopický ekzém a vypadá to, že i Leuška k němu bude mít sklony, takže kupujeme pouze lepší zdravotní kosmetiku. Máme zkušenosti s Biodermou, Adermou, Hippem atd. takže na řadě je SebaMed... SebaMed je kosmetika zaměřená na péči o pokožku. Představuje kompletní péči o pokožku celého těla. Hodnota pH 5,5 posiluje a podporuje obnovu přirozeného ochranného pláště kůže. Zvyšuje hydrataci a elasticitu pokožky.

DSC_0022Dětská pěna do koupele (KLIK)

Tato pěna do koupele má čisté nepřevoněné složení - pouze jemná čistá lehká vůně. Stačí jen trošek a celou koupel to krásně napění, takže jsem ji musela do koupele přidávat až ke konci napouštění (Leontýnka se koupe ve velké vaně s bráškou) jinak bych děti v pěně ztratila :-D. Po dobu našeho používání se dětem neobjevily žádné projevy ekzému či reakce.

DSC_0026 (1)Dětský šampon (KLIK)

Šampon je stejný jako vše od této značky - čirá, jemně parfemovaná tekutina - stačí trošek a bohatě napění a umyje vlásky. A kdyby náhodou, opravdu nepálí v očičkách.

Dětská umývací emluze (KLIK)

DSC_0024 (1)Budu se opakovat, ale na mytí miminek a citlivé pokožky je opravdu dokonalý. Nepřevoněný, lehký opět čiré barvy. Stačí trošek, protože je hustější a trvá než se "rozmaže". Neměli jsme reakci. Jediná a pro mě podstatná výtka je špatné balení. Jsem zvyklá od Hippu na balení s pumpičkou a to mi sedí víc a dá se obsloužit jednou rukou.

Krém proti opruzeninám (KLIK)

Krém je perfektně hustý, takže stačí nanést trošek, rozmazat a poté se vsákne do pokožky. I když vám připadá, že dítě DSC_0020 (1)necháváte celé bílé, při dalším přebalení je bílý povlak pryč, ale pokožka je chráněná. Pouze v opravdových záhybech zůstalo bílo. Po celou dobu používání se na malé neobjevily opruzeninky ani jiné problémy s plenkovou pokožkou. Za nás doporučujeme.

Dětský extra jemný krém (KLIK)

Tento krém je určitě perfektní a bude sedět mnoha lidem, ale DSC_0040konkrétně nám nějak nesedl. Má velmi husté bílé složení a na nás je dost mastný a těžký. V tomto případě nám více vyhovuje Bioderma, která se rozmaže - promastí, ale přitom je lehká. U tohoto krému to tak není. Když jsem malou promazala, musela jsem si jít umýt ruce mýdlem, abych je trošku odmastila, nemám to prostě ráda. Při používání tohoto krému se Leontýnce na stehýnkách začala objevovat hrubší kůže - ekzémek, kterého si všimla i naše paní doktorka. Začala jsem tedy opět mazat Biodermou a pokožka se srovnala - ale jak říkám, malá má po bráškovi sklon k atopickému ekzému a alergiím, takže jí tohle prostě nesedlo. To neznamená, že řeknu nedoporučuji - určitě mnoha lidem perfektně sedne - pouze my nejsme ti správní.

Závěr

Závěrem chci říct, že tato značka patří určitě k těm lepším a i když se někomu může zdát drahá, opak je pravdou. Oproti jiným výrobkům na trhu má hutné složení a stačí menší množství na umytí / namazání. Čili když si to spočítáte, vydrží vám déle. Od SebaMedu používáme dlouhá léta pravidelně i opalovací dětské krémy, které patří k našim nejoblíbenějším... prostě za nás s touto značkou spokojenost. Vše od této značky najdete ZDE.