Francouzský toast
Co budete potřebovat?
Jak na to?
Z toustového chleba vykrájíme srdíčka. V misce si rozšleháme vajíčko a přidáme lžíci mléka. Na pánev dáme kousek másla. Srdíčka obalíme ve vajíčku a dáme na pánev. Opečeme do zlatova z obou stran. Na talířek si připravíme směs cukru a skořice.Upečené tousty ještě horké v této směsi obalujeme.Srdíčkové caprese
Co budete potřebovat?
Jak na to?
Mozzarellu nakrájíme na plátky, ze kterých vykrájíme srdíčka. Na talířek pokládáme kolečko rajčete, lístek bazalky, srdíčko mozzarelly. Vše lehce pokapeme olivovým olejem a balzamikovým octem.Brambory se sýrem
Co budete potřebovat?
- Brambory
- Máslo
- Bylinková/česneková sůl
- 100 g Nivy
- 150 g tvrdého sýra
- 1 lžíce polohrubé mouky
- 4 bílky
- Strouhanka
- Olej
Jak na to?
Brambory oloupeme a nakrájíme na cca 1 cm silné plátky, ze kterých vykrájíme srdíčka. Do pekáče dáme kus másla, na to položíme brambory a posypeme bylinkovou nebo česnekovou solí. Dáme péct do trouby - ke konci pečení dáme brambory pod gril, aby měly zlatavou barvu. Oba sýry nastrouháme na jemném struhadle, přidáme lžíci polohrubé mouky a promícháme. Z bílků si ušleháme sníh a pomalu vmícháme k sýrům. Na pánvi rozpálíme olej, dáme na ni vykrajovátko ve tvaru srdce nebo tvořítko na volská oka. Pomocí lžíce si nabereme odpovídající množství směsi a vytvoříme kuličku. Tu obalíme ve strouhance a vtlačíme jí do tvořítka/vykrajovátka a pečeme do zlatova z jedné strany. Poté sundáme tvořítko/vykrajovátko a opečeme z druhé strany.A co dobrého si dáte doma vy?