Tento perník je u nás doma velmi oblíbený, chutná nejen dětem, ale i manželovi :-)
Je nadýchaný a vláčný a vždy se po něm jen "zapráší".
Částečně je upečen ze špaldové mouky, která obsahuje cenné živiny, minerální látky, vitamíny a trávicí enzymy. Též působí
pozitivně na trávicí systém.
Tento moučník se hodí k dopolední svačince, a když k tomu přidáte bílý jogurt a kousek ovoce máte dobrý tip na chutnou snídani!
Suroviny na těsto:
- 1 hrnek špaldové mouky hladké
- 1 hrnek hladké mouky (může být v bio kvalitě)
- 1,5 hrnku mléka
- 0,5 hrnku oleje
- 1 hrnek třtinového cukru
- 1 bio čokoládový puding v prášku
- 2 vejce
- 1 prášek do perníku
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce kvalitního kakaa
- 2 lžíce domácích povidel, nebo marmelády
- kokos, nebo plátky mandlí na posypání
- můžeme přidat rozinky, nasekané vlašské oříšky
Suroviny na ozdobu
- 1 kvalitní čokoláda
- kokos, nebo plátky mandlí na posypání
Kdo chce může perník rozříznout a potřít marmeládou uvnitř.
Postup
Všechny sypké suroviny dáme do mísy a smícháme. Přidáme ostatní suroviny a vyšleháme v hladké těsto. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem (používám menší plech, cca 35 x 25 cm) a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů Celsia cca 20 minut.
Vychladlý perník polijeme čokoládou a posypeme kokosem, nebo plátky mandlí.
Věříme, ze si pochutnáte a přejeme dobrou chuť :-)