7 tipů na nezapomenutelné první Vánoce s miminkem

7 tipů na nezapomenutelné první Vánoce s miminkem>

Když slavíme Vánoce jako dospělí, často už nás tolik „neberou“. Vyrostli jsme a Vánoce pro nás ztratily své kouzlo. S narozením miminka je to ale všechno zpátky a kouzlo Vánoc je nečekaně silné. Jak to tedy udělat, abyste měli na první  společné Vánoce krásnou památku?

1. Foťte, foťte a ještě jednou foťte. Asi nejdůležitější rada. Rozhodně stojí za to zachytit výraz vašeho miláčka, který poprvé kouká  na vánoční stromek nebo si rozbaluje svůj první dáreček. Takové vzpomínky jsou k nezaplacení.

2. Napište pro své dítě dopis. Sice chvíli potrvá, než si ho bude moct přečíst, ale o to bude pro něj, i pro vás, cennější. Napište mu, jak moc pro vás znamená a jak jste si první společné Vánoce užili.

3. Vyrobte nebo si objednejte ozdobu na vánoční stromeček se jménem a datem narození miminka. Může být barevně odlišená od vašich běžných ozdob. Bude na stromečku krásně výrazná a až miminko povyroste, může si každý rok pověsit svou vlastní ozdobičku samo. V dnešní době už seženete takové vychytávky, jako speciální sety na výrobu vlastní ozdoby s otiskem. Zvládnete to ale také s fixkou a barvami.

4. Jako ozdobu můžete využít také fotografii. Dejte ji do malého rámečku a zavěste. Jak bude miminko růst, budou každý rok přibývat i fotky na stromečku.

5. Schovejte si na památku slavnostní oblečení, které mělo vaše děťátko na sobě. Za rok budete vzpomínat, jak byl ten váš raubíř malinký.

6. Vyrobte si vánoční album plné veselých okamžiků z tohoto slavnostního dne. Můžete připsat pár poznámek o tom, co jste dělali, nebo jaké dárky vaše dítě našlo pod stromečkem.

7. Nevzdávejte se vánočních zvyklostí. Ačkoli ne všech se bude drobeček přímo účastnit (společné pouštění lodiček z ořechových skořápek si užijete až za pár let), je dobré rituály dodržovat. Nám všem dávají pocit sounáležitosti a hřejivý pocit ze společných svátečních chvil.

První Vánoce s miminkem jsou pro nás, maminky a tatínky, ty nejkrásnější. Buďte ale připravení na to, že největší úspěch nesklidí dárky, ale cupování barevného papíru a světélka na stromečku. Ty pravé Vánoce s pojídáním cukroví a s užíváním dárků si užijete později.