6 kroků, jak správně pečovat o pleť

6 kroků, jak správně pečovat o pleť>
Blížící se Valentýn je skvělou příležitostí na chvíli se zastavit a udělat si čas pro sebe. My vám dnes poradíme, jak si doma vytvoříte svůj vlastní kosmetický salón a báječně se zrelaxujete. Budete k tomu potřebovat jen 30 minut. Ideální je čas uprostřed dne, protože tehdy je pokožka nejlépe schopna vstřebat účinné látky.

1. Čištění

Postupujte pomalu, nikam nespěchejte a užívejte si péči. Na dva vodou navlhčené a vyždímané odličovací tampónky naneste čisticí mléko nebo pleťové mléko a šetrně ho naneste na obličej, krk a dekolt. V případě potřeby postup zopakujte, tampóny musí být úplně čisté, teprve potom pokračujte s dalším krokem.

2. Povzbuzující lázeň Snímek obrazovky 2016-02-05 v 13.16.53

Pokud máte problematickou pleť, tento krok vynechejte. Přidejte 5 ml čisticí pleťové vody do misky s velmi horkou vodou, opatrně do lázně namočte ručník, vyždímejte ho a položte na obličej. Teplo okamžitě zrelaxuje obličejové svaly a zároveň stimuluje kožní cirkulaci a usnadňuje vstřebávání účinných látek.

3. Revitalizační masáž9939_telovy_ruzovy

Uvolněte šíji a ramena jednoduchým cvikem - zvedněte ramena a potom je nechte klesnout dolů. Opakujte několikrát za sebou. Otevřete si Růžový pěstící olej a lehněte si na záda. Jemnými pohyby aplikujte velmi tenkou vrstvu oleje na celý obličej, krk a dekolt. Používejte pouze konečky prstů, pohyby veďte od středu obličeje směrem ven k uším, vyhněte se očím a oblasti kolem nich. Olej se velmi rychle vstřebá a dodá vaší pleti úžasný pocit a podpoří cirkulaci.

4. Vyživující maskaSnímek obrazovky 2016-02-05 v 13.17.01

Tento krok lze u velmi mastné pleti vynechat. Pokud si pleť žádá další péči, naneste konečky prstů silnější vrstu jakéhokoli výživného krému na celý obličej a nechte 15 minut působit. Vypijte sklenic vody, položte se a užívejte si klid. Poté masku setřete ručníkem namočeným ve vlažné vodě.

5. Osvěžující tonizaceSnímek obrazovky 2016-02-05 v 13.17.07

Navlhčete obyčejnou vodou dva odličovací tampóny a vyždímejte je, přidejte pár kapek čisticí pleťové vody a spolehněte se, že bude vaše pleť zpevněná a vyčistěná, aniž by se vysušila. Opět použijte jemné pohyby, zkuste pracovat oběma rukama současně po celém obličeji, krku i dekoltu.

6. Závěrečné ošetřeníSnímek obrazovky 2016-02-05 v 13.17.13

Důležité pro "uzamčení" tzn. udržení hydratace pleti: aplikujte hydratační krém, pokud máte mastnější pleť. Sušší pleť raději uvítá denní krém. Naneste jej na obličej, krk, popřípadě i dekolt předtím, než nanesete make-up. Nechte vaši pleť chvíli odpočívat. Pokud chcete udělat to úplně nejlepší, do konce dne pleť make-upem vůbec nezatěžujte a nechte ji relaxovat.

To nejdůležitější

Kdykoli to půjde, smějte se! Je to perfektní cvičení pro mimické svaly. V jednu chvíli jich tak procvičíte až 53 svalů. Velký výběr kosmetiky pro maminky najdete také na Feedo.cz.