Trápí vás odřený nos od rýmy?

Trápí vás odřený nos od rýmy?>
Na první pohled celkem zanedbatelná maličkost, ale na ten druhý jde o pořádně nepříjemnou památku na nedávné nachlazení. Jenže co s tím? Pokud i vás pálí nos a jeho okolí, vyzkoušejte naše rady. Asi jako u všeho, i v tomto případě je nejdůležitější prevence, jenže to se lehko radí a hůř provádí, když vám nebo vašemu dítěti teče z nosu a utápíte se v haldě kapesníků. Ale právě u nich bychom se měly zastavit. Odřený nos je totiž většinou následkem častého otírání nosu během rýmy. Nejlepší, jak tomu předcházet je buď používání vhodných měkkých papírových kapesníků, které najdete v nejrůznějších provedeních ve všech drogeriích, anebo dostatečná ochrana pokožky nosu a jeho okolí použitím krémů nebo pomád.

Preventivně mažte mastnými krémy

Pokud zvolíte druhou variantu a rozhodnete se natírat nos a jeho nejbližší okolí krémem nebo tyčinkou, vybírejte spíše ty mastné, ale zároveň dobře roztíratelné. Ideálně, když seženete nějaký s obsahem panthenolu nebo hojivými bylinnými výtažky (měsíčkovým nebo heřmánkovým). Ty účinně podporují hojení a zabraňují dalšímu poškození kůže. Dávejte pozor, abyste nenamazala sobě nebo dítěti odřená místa parfermovaným krémem, nejenže dráždí, ale také velmi pálí.

Smrkejte méně

Není žádným tajemstvím, že k odření dochází právě vlivem častého smrkání a otírání ucpaného nosu. Proto se musíte snažit snížit počet smrkání na minimum. Neznamená to, že se máte dusit pod tíhou rýmy, nýbrž jí zkusit z těla dostat jinou šetrnější cestou. A tou je například velmi účinná inhalace. Nakapejte si do vařící vody eukalyptový olej, nakloňte se s hlavou přikrytou ručníkem a vdechujte. Eukalyptus vám usnadní dýchání a inhalace samotná uvolní dýchací cesty a pomůže je zprůchodnit. Některé děti se inhalování bojí, nebo jim může být nepříjemná, proto zkuste léčebnou kúru pojmout jako hru. Pastilky Herbalmed

Pozor na zanícenítea tree oil

Pokud se místo pod nosem zanítí nebo se tam navíc ještě objeví bolestivý opar, což se stává zejména proto, že je v tomto období oslabená vaše imunita, můžete postižené místo natírat čajovníkovým olejem.

TIP: Domácí mast z majoránky

Skvělým pomocníkem v boji s odřeným nosem je třeba taková domácí majoránková mast. Vyrobit si ji můžete i vy sama, snadno a rychle! Stačí, když utřete objemově stejné množství majoránky a másla (nesolené, pravé, žádný margarín) a necháte v chladu přes noc uležet. Potom natírejte postižené místo a uvidíte, že se brzy zahojí.