TOP články - co vás nejvíce zajímalo?

TOP články - co vás nejvíce zajímalo?>
Maminky, víte, co vás v roce 2015 nejvíc zajímalo? Připravili jsme pro vás přehled 10 nejčtenějších článků. Z toho jsme vyloučil všechny soutěže - ty jsou u vás totiž úplně nejpopulárnější. Ale nebojte, začátkem ledna pro vás chystáme soutěž o hodnotný dárek!

1. Naučte dítě na nočník snadno a rychle 

Své dítě znáte nejlépe jedině vy sami. Učit ho na nočník v době, kdy z toho ještě nemá rozum a neumí ani chodit, je zkrátka nesmysl. Jak a kdy tedy začít učit dítě konat potřebu jinam než do plenky? Zkuste využít našich devět tipů!

Přečíst článek >>

2. Co s sebou do porodnice? 

Máte již vše nachystané do porodnice? Víte, jaké s sebou máte mít doklady a co si vzít za oblečení? Připravili jsme pro vás jednoduchý seznam, abyste na nic nezapomněly...

Přečíst článek >>

3. Své dítě jsem nekojila, jsem proto špatná máma? 

Tolik se mluví o důležitosti kojení, o tom, jak je pro dítě nepostradatelné a přirozené. Jenže kolikrát, i když se žena opravdu hodně snaží, nemůže svému miminku tento luxus poskytnout. Pokud je to i váš případ, určitě vás alespoň trochu povzbudí příběh jedné z maminek, která se s takovým problémem potýkala.

Přečíst článek >>

4. Jak by měl vypadat polední spánek v druhém roce? 

Malé batole nevydrží celý den, aniž by si neodpočinulo po obědě. V průběhu dne obvykle začne být dítě mrzuté, jeho koncentrace značně klesá, šmudlá si očička a právě tohle by pro vás mělo být jasným znamení, že je čas na uložení do postýlky. Jenže polední spánek ve druhém roce má spoustu zákeřných ale…

Přečíst článek >>

5. Co by měly děti zažít než vyrostou?

Doba se zásadně mění, to co pro nás a naše rodiče bývalo kdysi velké dobrodružství, dnes nepřinutí děti ani se zvednout od televize či tabletu. Existují ale jisté zážitky, o které by nemělo být žádné dítě ochuzené. Schválně, kolik jste toho už stihli a co vás ještě čeká?

Přečíst článek >>

6. Otazníky kolem váhy novorozenců 

Váha narozeného miminka je velmi důležitá. Je symbolem zdraví, síly a donošenosti. Spolu s délkou, pohlavím a jménem dítěte je to údaj, který sdělujeme asi nejčastěji. Její rozpětí bývá při narození poměrně velké – běžně se pohybuje mezi 2 800 až 4 000 gramy. Co by vás mohlo kolem váhy dítěte zaskočit? Na to jsme se podívali za vás!

Přečíst článek >>

7. 5 největších chyb ve výchově 

Své děti se snažíme vychovávat podle svého nejlepšího svědomí. Vědomě bychom jim nikdy neublížili. Někdy můžeme ale i přesto dělat zásadní chyby ve výchově, které mohou mít později vliv na jejich přirozený vývoj… Těmto 5 bodům se ve vaší výchově rozhodně vyvarujte!

Přečíst článek >>

8. Co s sebou do porodnice pro miminko? 

Příprava tašky do porodnice. Jedna z věcí, které byste rozhodně neměli nechávat na poslední chvíli. Až to na vás totiž přijde, poslední co budete chtít, je běhat po bytě a zjišťovat, co si vlastně máte vzít s sebou.

Přečíst článek >>

9. Jak si vypočítat termín porodu

Jakožto budoucí maminka můžete mít dva rozdílné termíny porodu. Není na tom nic zvláštního, jak je to ale možné, to si hned povíme a zároveň vám prozradíme, jak si přibližný termín porodu vypočítat sama doma!

Přečíst článek  >>

10. Mléčné zoubky - 12 projevů, že jsou na cestě

Je obtížné přesně předvídat, kdy zoubková víla zaklepe na vaše dveře. Konkrétní projevy děťátka vám však mohou naznačit, že první zoubky jsou již na cestě. Sepsali jsme pro vás proto nejčastější příznaky, které mohou signalizovat blížící se boj s prvními zoubky.

Přečíst článek >>