Tipy na dárky od Feedo.cz: Co vybrat pro roční miminko?

Tipy na dárky od Feedo.cz: Co vybrat pro roční miminko?>
První rok s dítětem je plný změn, radostných událostí, milníků, na které jistě nikdo z rodiny nezapomene. Je nádherné radovat se z pokroků vašeho nejmenšího. Co mu ale darovat pod vánoční stromeček? Vybrali jsme pro vás tři kategorie a v nich to nejlepší, co na Feedo.cz pro mrňouse do zhruba 1 roku najdete. Připraveni? Pojďme na to :-)

Lezeme a cvičíme

První měsíce bude mrňous spinkat a dělat všechny ty "nudné" věci, které později přerostou ve zábavu. Přemýšlíte nad koupí deky s hračkami, kde si bude moci hrát nejen na zádech a snažit se sahat na jednotlivé její součásti, nebo bude díky měkkému podložení trénovat pastvu oveček? Máme hned několika favoritů! Elodie Details je značka, kterou nemusíme speciálně představovat. Patří mezi designové značky a hodí se zejména pro ty dětičky, jejichž maminka si dává záležet na tom, jak bude miminko a jeho okolí sladěno. Deka s krásným motivem květu je kousek, který skvěle poslouží první prvních pár měsíců, dokud se mrňous nezačne otáčet, pak ale stačí koupit hrazdičku a o plnohodnotnou hračku je postaráno. No a až mimčo odroste i těmto radovánkám, věříme, že každá maminka vymyslí, jak s touto dečkou stylově naložit. Pokud dáváte přednost pestrým herním dekám, určitě za povšimnutí stojí Bright Starts deka 5v1, ze které se dá udělat i funkční ohrádka. Její součástí jsou závěsné hračky, bezpečnostní zrcátko, polštářek na hlavičku, plyšový papoušek a mnoho dalšího. Jako bonus obsahuje také 35 míčků a s těmi je vždy zábava, no ne? Pokud potřebujete trochu jinou deku na hraní, Petite&Mars má řešení. Podložka na hraní Joy má předtištěné cestičky (které můžete později brázdit autíčky) a ty lemují hravě nakreslená zvířátka. Je vyrobena z certifikovaného materiálu XPE, ze kterého se vyrábí nádobí a kojenecké láhve. Deka je protiskluzová, voděodolná, protihluková a elastická a vhodná již od narození. Při hře ji ocení i větší dětičky a na Feedo.cz ji seženete ve 2 rozměrech.

O své tipy na dárky pro ta nejmenší miminka se s vámi podělí také moderátorka a maminka Ivana Fancy Kulhánková! >>>

Čas na mazlení

První měsíce trávíme s dětičkami snad nejvíce času. Tělo na tělo. Kojení, uspávání, tulení se, radování se z přítomnosti malého človíčka ... Na řadu však přicházejí i první hračky. Trénování úchopů, vývoj jemné motoriky, to vše se dítě během prvního roku postupně učí. Pokud se vám do rodinky právě narodilo dítě, nebo váš mrňous ještě nemá svou oblíbenou hračku, zkuste mu vybrat některou z těchto. Jako dárek pro synovce nebo neteř (samozřejmě i pro vašeho vlastního prcka) skvěle poslouží legenda mezi hračkami na kousání, žirafka Sophie od Vulli. Vybrat ji můžete jako samostatnou hračku nebo v rámci dárkové sady, kde kromě kousátka najdete i čepičku, bryndáček, deku, šidítko a jiné nezbytnosti. Mezi první hračky patří také pískací hračky, které prcka určitě zaujmou.  Jsou měkké a tak na nich může trénovat sílu v ručičkách a vydávají také zvuk, který je nepoleká, ale zaujme. My jsme vybrali  plameňáka z přírodního kaučuku od Kikadu, který je zároveň i bezvadným kousátkem. Pro naprosté bezpečí vašeho miminka je plameňák nabarven potravinářskými barvivy. Dalším skvělým dárkem pro nejmenší je chobotnička PIU PIU od značky Nattou. Hračka pro mrňouse, která je speciální v tom, že svým vzhledem a provedením stimuluje jejich úchopový reflex. Chapadélka připomínají pupeční šňůru, takže dítě má "možnost" se pomyslně vrátit zpět do bříška maminky a připomenout si pocit bezpečí, který tam zažívalo. Barevných kombinací chobotniček je na výběr hned několik a na své si tak přijde každý.

Vodní radovánky

Také se vaši nejmenší nejraději čvachtají ve vodě a vy je z ní nemůžete dostat? Nebojte, jednou možná přijde čas, kdy je tam budete muset přímo hnát, ale pro tu nynější situaci tu máme pár tipů. Pokud byste chtěli něco, s čím se dá hrát déle než 5 minut, doporučujeme soustavu pohárků, které vytvoří nekonečný proud vody, dítě zaujmou a zabaví. Mluvíme o Yookidoo Kouzelném kohoutku, který malého vodníka jen tak neomrzí. Skvěle je zabaví také některá z nápaditých hraček do vody od Nuby - např. sada pohárků nebo interaktivní hračka ve tvaru velryby od Oball, kterou můžete naplnit vodou a stisknutím zase vylévat. Rozhodně nejdesignovější jsou Zábavné puzzle do vany od Vulli s žirafou Sophii, tučňákem, velrybou, hlemýžděm, ledním medvědem a beruškou. Tato hračka plave po vodě a učí dítě skládat jednotlivé díly puzzle. Pomocí zvířátek můžete vytvářet různé příběhy. Pokud značku Vulli už znáte, víte, že je to vždy záruka kvalitní hračky, která vydrží roky.

Který tip bude vaším favoritem? Nezapomeňte, že na Feedo.cz si vždy snadno a rychle vyberete dárečky pro maminku i miminko!