Tip na valentýnské menu pro nejmenší

Tip na valentýnské menu pro nejmenší>

I děti si zaslouží oslavit svátek lásky, nebo ne? Ať už 14. únor prožíváte, nebo vás nechává v klidu, můžou se vám hodit tyto tipy na 4 originální dětské recepty. Kralují v nich skvělé čerstvé ingredience, doplněné kvalitními příkrmy Hami.

Malinové pohárky s lesním ovocem 

(od ukončeného 6. měsíce)

Lesní ovoce důkladně omyjeme a lehce rozmačkáme pomocí vidličky. Směs vložíme do malého rendlíku a chvilku ji povaříme, aby ovoce pustilo šťávu. Mezitím si připravíme mističku a nalijeme do ní převařenou pitnou vodu pro kojence zchlazenou na cca 50 °C. Za stálého míchání (šlehání vidličkou) přidáme 3 polévkové lžíce malinové kaše. Hustotu kaše můžeme dle potřeby upravit přidáním vody či prášku. Na dno připravené skleničky nebo pohárku dáme jahodový příkrm a přidáme malinovou kaši. Pohárek završíme polevou z lesního ovoce a dozdobíme kouskem jahody a keksíkem.

Dýňové krekry

(od ukončeného 12.měsíce)

Do nádoby, ve které budeme těsto zpracovávat, vložíme dýňové pyré a rozpuštěné máslo a promícháme. Do vzniklé směsi postupně přimícháme hladkou mouku, kypřící prášek a provensálské koření. Důkladně propracované těsto uložíme na 2 hodiny do lednice, aby ztuhlo. Na pomoučené pracovní ploše vyválíme těsto a vykrajujeme krekry, které pečeme na plechu vystlaném pečícím papírem cca 15 minut na 170 stupňů.

Domácí krémový sýr

 

(od ukončeného 16. měsíce)

  • 250g hustý bílý jogurt
  • 100g přírodní zakysaná smetana

Připravíme si větší nádobu, do které vložíme cedník. Cedník vysteleme sterilní gázou nebo plenou. V jiné nádobě smícháme jogurt se zakysanou smetanou.  Směs nalijeme do gázou vystlaného cedníku. Přikryjeme a necháme přes noc na chladném místě odkapat syrovátka.

Hráškové pyré s cizrnou a pečenou zeleninou

(od ukončeného 24 měsíce)

Cizrnu si namočíme ideálně den předem. Druhý den cizrnu slijeme a v nové vodě vaříme do měkka. Všechny ingredience vložíme do mixéru a umixujeme na hladkou směs. Podáváme s pečenou zeleninou.

Všechny potřebné dobroty od Hami seženete na Feedo.cz >>