Testujeme: Skip Hop Hrací deka - zábava a rozvoj v jednom!

Testujeme: Skip Hop Hrací deka - zábava a rozvoj v jednom!>
Hrací deka s hračkami je nejen skvělou záležitostí pro zabavení miminka, ale především hravou formou pomáhá v jeho rozvoji. Stimuluje totiž zrak, sluch, hmat, rozvíjí jemnou motoriku a podporuje koncentraci. Hrací deky jsou převážně určeny pro děti od narození, ale některé sofistikovanější verze jsou pro děti až kolem roku. Existuje spousta variant hracích dek lišících se tvarem, zpracováním či příslušenstvím…. Jsou deky s hrazdičkou nebo s oblouky a pravdou je, že není snadné si vybrat. Většina dek je hodně pestrých, možná proto mě na první pohled zaujala svým jemným nevtíravým designem hrací deka Skip Hop Silver Lining. Originální je i téma – deka ztvárňuje oblohu a i závěsné hračky jsou provedeny v duchu tohoto tématu.

Skip hop Silver Lining - Hrací deka s obloukem

Set tvoří hrací deka, polštářek ve tvaru mráčku s šikovnými úchyty na hračky a oblouky s pěti závěsnými hračkami – sluníčkem s dětským zrcátkem, ptáčkem s chrastítkem, pískajícím mráčkem, zpívající ovečkou a blikající LED hvězdičkou. Deka je určena dětem od narození. Rozměry jsou: délka 91 cm, šířka 91 cm, výška oblouků 48 cm.

Naše zkušenost

Deku jsme začali využívat zhruba od měsíce a půl dcery, kdy začala více vnímat okolí. O moc dříve, si myslím, by to nemělo ani smysl. Podívejte se na video z našeho testování: Na dece se mi kromě krásného designu líbí, že každá hračka „umí“ něco jiného. Polštářek pak může sloužit k opření miminka při hře. Z praktického hlediska bych ocenila to, že část deky je ušita z minky látky – plyšové látky, která je na omak heboučká a teplá a izoluje od země. Deku lze jednoduše složit do obalu s úchytem a je skladná, takže se dá snadno převážet. Jediné co bych vytkla, ale to je podle mě bolístka hodně hracích hraček, je, že zvuk zpívající ovečky je trochu umělý, počítačový. Celkově jsme ale z deky nadšení a za nás jí rozhodně můžeme doporučit.

>> Deku Skip Hop Silver Lining seženete na Feedo.cz <<