Testujeme: Kojenecká kombinéza G-mini Bilblo

Testujeme: Kojenecká kombinéza G-mini Bilblo>
Zimní výbavu dětí teď řeší asi každý. Obzvlášť u miminek a batolat v kočárku je nutné, aby byly v teple a neprochladly. Vedle fusaků jsou skvělými pomocníky dětské kombinézy a my jsme jednu takovou otestovali.

Kombinéza G-mini Bilblo

Kojenecká kombinéza s kapucí od české značky G-Mini je vyrobena z ultralehkého materiálu, uvnitř je vyteplená, z venku nepromokavá. Výrobce uvádí slušnou hodnotu vodního sloupce 3 000 mm. Důležitý je i údaj o prodyšnosti (jak materiál „dýchá“, tedy odvádí pot – vlhkost)  –  ta je 3 000 g/m2/24 hodin. Vzhledem k tomu, že se malá miminka nepotí a batolata asi také ještě nebudou vyvíjet venku velkou aktivitu, myslím, že je tato hodnota zcela dostačující. Kombinéza má uzpůsobený systém oblékání tak, aby byl co nejjednodušší, kdy je přední díl odepínatelný pomocí dvou postranních zipů. Uvnitř rukávů, které jsou ze šusťákoviny, je elastická manžeta, díky které lze snadno regulovat jejich délku. Součástí overalu jsou praktické odepínatelné vyteplené návleky na nohy. Na nohavicích je navíc regulovatelná gumička pro uchycení bot. Kombinéza je vybavena reflexními prvky.

Podívejte se na to sami:

Naše zkušenost

Co se mi na kombinéze líbí, je její nízká hmotnost a na omak velmi příjemná vyteplená vnitřní část. Kombinézu jsme sice neměli možnost zatím prověřit v opravdových mrazech, ale už se stala naší nezbytnou ranní výbavou, když teploty klesnou k nule. Při odvozu staršího sourozence do školky, kdy je u nás ráno dobrá každá minuta, mi totiž jednoduchý způsob oblékání miminka velmi usnadňuje práci.

Suma sumárum

S kombinézou jsme tedy spokojeni, jediné, co mě mrzí, je údaj na štítku kombinézy: vyrobeno v Číně. Od značky, která prezentuje, že její výrobky jsou výsledkem práce českých designérek a návrhářek, je mi to trochu líto.

Pod čarou – jak oblékat děti v zimě

Při oblékání v zimě platí zlaté pravidlo vrstvení – cibulový princip vrstvení více vrstev na sebe. První vrstva, která by měla být z přírodních materiálů, jako například z bavlny, by měla přiléhat na tělo (body, overálek). Druhou vrstvou může být svetr. Třetí je pak například právě kombinéza, která by měla být trochu volnější, aby se mezi jednotlivými vrstvami mohlo akumulovat teplo.

Kombinézu G-mini v červené nebo modré barvě seženete zde >>