Sváteční dobroty nejen pro mrňousky

Sváteční dobroty nejen pro mrňousky>
Ať už jde o vánoční svátky, Velikonoce, narozeniny nebo jakoukoli jinou sváteční příležitost, měli byste dopřát i dětem výjimečné jídlo, ačkoli mají ještě určitá omezení. Sváteční dobroty, které jsme si pro vás připravili, budou jistě chutnat i vám!

Králíček s mrkví a cuketou

(od 6. měsíce) Suroviny: 30 g libového králičího masa, 1 malá cuketa, 1 mrkev, 1 brambora a 200 ml kojenecké vody Postup: Maso nakrájejte nadrobno, podlijte kojeneckou vodu a poduste. Přidejte cuketu s mrkví nakrájenou na nudličky a vše duste, dokud zelenina a maso nezměkne. V případě potřeby dolijte kojeneckou vodu. Poté rozmačkejte vidličkou a podávejte s uvařenými bramborami.

Ovocný dezert

(od 6. měsíce) Suroviny: ½ jablka, ½ banánu, ½ broskve a 1 dlouhý dětský piškot Postup: Jablko nakrájejte, vyberte jadérka, přidejte broskev a banán. Vše rozmixujte a vyšlehejte do pěny. Na závěr ozdobte kojeneckým piškotem a podávejte.

Pohanková kaše s meruňkou

(od 6. měsíce) Suroviny: 2 PL pohankové krupice, 150 ml kojenecké vody, 2 kompotované meruňky Postup: Pohankovou krupici namočte na jednu hodinu do studené vody, pak ji za stálého míchání povařte po dobu cca 10 minut. Meruňky rozmačkejte a vmíchejte do hotové kaše.

Štika na másle a mrkvi

(od 10 měsíců) Suroviny: 50 g filé ze štiky důkladně zbavené kostí, 1 mrkev, kousek másla, 1 dl kojenecké vody a špetka mletého kmínu Postup: Filé omyjte, potřete máslem a posypte špetkou mletého kmínu, podlijte kojeneckou vodu a vložte do vyhřáté trouby. Pečte cca 20 minut při teplotě 180 stupňů. Upečené filé rozmačkejte vidličkou nebo rozmixujte. Mrkev mezi tím uvařte např. v páře, nakrájejte na kolečka nebo rozmačkejte a podávejte spolu s rybou.