Lifestyle, Recepty

Super sušenkový recept na prořezávající se zoubky

Prořezávají se vašemu drobečkovi další zoubky? Používá na „ohlodávání“ nejen svou a vaši ruku, ale cokoliv, co strčí do pusy? Připravte pro něj domácí „mňamky“ zdravé sušenky, na kterých si nejen pochutná, ale na čas zklidní i jeho rozdráždené dásně.

Domácí sušenky na lepší prořezávání zoubků

Potřebujete:
1 hrnek celozrnné mouky
1 hrnek dětské rýžové kaše
1 střední, zralý, rozmačkaný banán (pro různé variace můžete místo banánu přidat 1/3 hrnku nastrouhané mrkve nebo sladkých brambor)
2 polévkové lžíce skořice
2 polévkové lžíce rostlinného oleje (může být i kokosový olej)
3 polévkové lžíce vody

Poznámka: Množství vystačí asi na 12 kusů, podle velikosti sušenek

Postup:
1. Troubu si předehřejte na 220°C. V misce smíchejte mouku, rýžovou kaši a skořici.
Váš malý pomocník vám s mícháním může pomoci.
2. Do směsi přidejte olej, banány a vodu. Míchejte, dokud se nevytvoří dobře zpracované, nelepivé těsto. Pokud se vám zdá těsto příliš sypké nebo naopak příliš tvrdé, přidejte lžíci mouky nebo vody.
3. Na zlehka pomoučněném vále vyválejte těsto a vykrojte jednotlivé sušenky pomocí vykrajovátek libovolných tvarů.
4. Na vymaštěném plechu pečte 10 až 12 minut, dokud sušenky mírně nezhnědnou. Nechte vychladnout a můžete zahájit první ochutnávku. Dobrou chuť!

Inspirace – http://imprintalish.blogspot.co.uk/2012/02/homemade-baby-teething-biscuits.html

Předchozí článekDalší článek

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *