Jednoduché a zdravé recepty pro děti do 1 roku

Jednoduché a zdravé recepty pro děti do 1 roku>

Kde brát stále inspiraci na nové a nové dobroty pro ty naše malé mlsné jazýčky? Vyzkoušejte naše jednoduché, ale za to chutné a vyvážené pokrmy určené pro děti od šesti měsíců. Zaručeně si vyberete!

Telecí krém s bramborovou kaší (od 6. měsíce)

Suroviny: 50 g mletého telecího masa, 150 ml čerstvého zeleninového vývaru, 1 brambora, 1 mrkev, cca 1 PL mateřského, případně kojeneckého mléka, 2 - 3 kapky olivového oleje Postup: Pomleté ​​telecí maso uvařte ve vývaru spolu s mrkví nakrájenou na nudličky doměkka. Uvařenou bramboru rozmačkejte vidličkou, přidejte mateřské nebo kojenecké mléko, přidejte 2 - 3 kapky olivového oleje a promíchejte s masem.

Hruškový pudink (od ukončeného 6. měsíce)

Suroviny: 1 hruška, ½ šálku vody, 1 PL ovesných vloček Postup: Vodu s vločkami přiveďte za stálého míchání k varu a vařte, dokud se nevytvoří hustá kaše. Do vychladlé kaše vidličkou rozmačkejte nastrouhanou hrušku a promíchejte.

Vesele nádobí CZ

Mléčná čočková polévka (od 1 roku)

Suroviny: 1 brambora, hrst červené čočky, 100 ml mateřského nebo kojeneckého mléka, 150 ml kojenecké vody, 2 - 3 kapky olivového oleje Postup: Brambor očistěte, nakrájejte nadrobno a uvařte spolu s červenou čočkou. Když zelenina změkne, polévku odstavte a přidejte mateřské mléko. Čočku i brambory rozmixujte na krém a na závěr přidejte několik kapek olivového oleje.


Mohlo by se vám líbit - 4 tipy na skvělé recepty s rýží >>


Krůtí maso s brokolicí (od 1 roku)

Suroviny: 50 g krůtích prsou, 2 - 3 růžičky brokolice, 1 malá mrkev, 2 - 3 kapky olivového oleje Postup: Na malé kousky nakrájené krůtí maso uvařte ve vodě a rozmixujte ho spolu s olivovým olejem. Brokolici uvařte v páře, rozmačkejte vidličkou a přidejte k masové směsi.

Kaše s ořechy a vůní skořice (od 1. roku)

Suroviny: 1 sladké jablko, ½ hrušky, 1 - 2 lžíce instantní rýžové kaše, špetka mleté ​​skořice, hrst vlašských ořechů Postup: Jablko s hruškou zbavte slupky a najemno nastrouhejte, zahustěte s instantní rýžovou kaší, promíchejte a na závěr posypte najemno mletými ořechy a špetkou mleté ​​skořice.