Silné spojení již v bříšku

Silné spojení již v bříšku>
Je pravdou, že nadšení tatínkové nemohou cítit, jak se v jejich vlastním těle děťátko vyvíjí. To ale neznamená, že si s děťátkem už v tomto období nemohou vytvářet první pevnou vazbu. Jak tedy budovat vzájemný vztah od úplného začátku? Připravili jsme pro vás několik tipů.

1. "Hej, šéfe, můžu jít na gynekologickou prohlídku?"

Kdy jindy byste se v práci zeptali něco takového? Dnešní maminky však oceňují podporu jejich partnerů při prenatálních vyšetřeních. Stejně jako jsou i dnešní tatínkové zvědaví, jak se plod vyvíjí. Takže zúčastnit se co největšího počtu lékařských prohlídek je skvělý nápad. Ani v práci vás už dnes nebudou vnímat jako lenivce, snažícího vyhnout se pracovním povinnostem, nebo dokonce jako slabocha. I pro vrcholového manažera je totiž čas, trávený s rodinou, znakem síly a úspěchu. Zastávat funkci dobrého tatínka vás může v očích nadřízených, zejména těch, kteří již mají vlastní rodiny, vynést na výsluní. Již ve 3. - 4. měsíci budete mít možnost slyšet tlukot dětského srdíčka. Vyzkoušejte si stetoskopem tlukot vlastního srdce a porovnejte intenzitu obou. Zjistíte, že váš tlukot je hlasitější, ale rytmus byste měli mít stejný. Později můžete pomocí ultrazvuku pozorovat i jeho první jemné pohyby či zkoumat, zda již není možné rozlišit, jestli to bude chlapeček nebo holčička.

2. Slyšeli jste ho, viděli jste ho a teď ho můžete dokonce i cítit!

Nebo: Seznamte se s jeho fotbalovými začátky. Většina budoucích tatínků-novátorů sní o synovi. Představují si, jak s ním budou automaticky chodit na fotbal, opravovat počítače či učit ho řídit. Jako předpřípravu k těmto fázím můžete už dnes zkoumat jeho první kopání. Zatím pouze do maminčina bříška. Možná si v tom momentě poprvé jasněji uvědomíte: "Wow, vždyť on je opravdu tam!" Pro bližší fyzické spojení zkuste jemné doteky a masáž partnerčina bříška. Děťátko vás může ucítit a proti nebude pravděpodobně ani maminka.

3. Svěříte mu své tajemství i operní schopnosti a ono vás zato později pozná!

Děťátko je v bříšku, tatínek v bříšku není. Ale i tak se vy dva můžete poznat již nyní. Maminčin tlukot srdce, její krevní oběh i žaludeční procesy sice částečně zvuky z okolí utlumí, ale to neznamená, že byste si se svým děťátkem v bříšku neměli pravidelně povídat. Můžete mu zkusit dokonce i zpívat. Nebojte, nezpůsobite mu první újmu na psychice. Právě kvůli tlumičem, které jsou kolem něj. Je jistě mnoho věcí, které chcete svému drobečkovi prozradit. A teď na to máte zatím i dostatek času. Co tak začít si trénovat první čtení dětských pohádek? Chcete, aby byl váš drobeček informovaný génius již v bříšku? Čtěte si spolu s ním nahlas každé ráno nejžhavější novinky ze světa financí i sportu. Je to velmi účinný způsob, jak si i "externě" vytvořit první pouto s děťátkem. Můžete si takto totiž zaručit, že pozná váš hlas, až přijde na tento svět.

4. Bude to podnikatel nebo úspěšný golfista? Možná, ale až za pár desítek let..

Muži si často spojují své myšlenky o nadcházejícím přírůstku do rodiny se sněním o tom, jaký asi bude, když vyroste. Samozřejmě, v našich představách obvykle naše děti dělají věci, které děláme rádi i my. Je jen na vás, jestli se rozhodnete, že chcete o pohlaví děťátka vědět už předem. Může to dodat vašim představám konkrétnější rozměry.