Sendviče pro předškoláky

Sendviče pro předškoláky>
Starší děti už mají tendenci vybírat si v jídle více, než ti ty mladší. Proto jsme si pro vás připravili několik super tipů na zajímavé a chutné svačinky v podobě zdravých sendvičů.

Celozrnný sendvič se šunkou (4 ks)

Suroviny: 8 slabších plátků celozrnného chleba, 1 lučina, 100 g šunky, 1 až 2 mrkve, 50 g rukoly, sůl a čerstvá pažitka Postup: Lučinu utřete s pažitkou a lehce ochuťte solí. Pokud se vám pomazánka bude zdát příliš hustá, můžete ji zředit lžící mléka nebo bílého jogurtu. Mrkev nastrouhejte na slabé plátky. Chleba potřete pomazánkou z lučiny, položte šunku, lístky rukoly a plátky mrkve. Nakonec přiložte druhý plátek chleba.

Plněná bagetka s avokádem (4 ks)

Suroviny: 2 menší bagety, 100 g sýru feta, 50 g zelených oliv, 100 g rajčat, ½ červené papriky, avokádo, 50 g rukoly, 1 lžíce olivového oleje Postup: Bagetu podélně rozkrojte, můžete i lehce vybrat měkký střed, aby náplň nevypadávala. Nadrobno nakrájejte rajčata (můžete použít i cherry nebo žlutá, aby byla svačinka veselejší), avokádo, papriku, zelené olivy, sýr a rukolu. Vše smíchejte dohromady, ochuťte olivovým olejem a naplňte bagetu. Hotové a naplněné bagety nakonec rozkrojte v půli.

Sendvič s tuňákem a okurkou (4 ks)

Suroviny: 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, ½ salátové okurky, 100 g menších rajčat a 8 plátků toastového chleba Postup: Tuňáka nechte okapat. Mezitím pomažte chleba máslem, poskládejte omytou a nakrájenou okurku, rajčátka a nakonec kousky tuňáka. Přiložte druhý plátek toastového chleba a je hotovo! rsz_dreamstime_xxl_42619249 (1)

Super tipy

  • Konec rozmočeným toastům
Určitě to znáte, namažete chleba, a než si ho dítě ve škole, na výletě nebo doma rozbalí, jsou plátky celé rozmočené a toast sotva drží pohromadě. Co s tím? Než příště chleba namažete pomazánkou nebo salátem, potřete nejprve oba krajíce lehce máslem.
  • Když je ráno málo času
Ne každá máma má během ranních povinností tolik času, aby ještě stihla připravit školákům svačinku. Nebojte se ji udělat večer, až děti usnou a hotový sendvič zabalte do potravinové fólie a uložte do lednice. Boxy na jídlo CZ
  • „Mami, mě to nechutná!“
Ráda byste se vyhnula tomu, že vám dítě donese ze školy svačinu zpátky domů s tím, že mu prostě nechutná? Anebo, když chystáte dobrotu pro mladší dítě, že vám odsune talířek ze stejného důvodu? Žádný problém! Dejte mu při přípravě pomazánku ochutnat a zapojte ho.