Samostatné jezení: Co všechno pro svého drobečka potřebujete?

Samostatné jezení: Co všechno pro svého drobečka potřebujete?>
Nezadržitelně se blíží chvíle, kdy váš drobeček začne papat sám. Mléko již vyměnil za příkrmy a dětská láhev už také nestačí? Ani jste se nenadáli a děťátko s vámi sedí u 1 stolu a začíná se samo natahovat po lžičce. Prostě váš drobeček chce být nezávislá jednotka a chce pít i jíst tak, jak vy - zcela sám. Chcete vědět, co všechno potřebujete k těmto velkým událostem v životě vašeho drobečka? Pokud ano, jste tu správně.

Prostírání na doma i venku

Koupíte ho jednou a používat ho budete ještě mnohokrát. Takové koupě obvykle nebudete litovat. Praktické, plastové prostírání přijdou vhod i pro dospěláky, ještě více pak pro malé neposedy, kteří se samostatným jezením teprve začínají? Zabalte si ho i když jdete na výlet do restaurace. Zajistíte si tím, že vás dovnitř vpustí i příště. Doma je oceníte zejména, až váš drobeček přejde z dětské jídelní židle ještě blíže k celé rodině - přímo za stůl.

Plastové bryndáčky

Klasické látkové bryndáčky jsou naprosto v pohodě, pokud své děťátko krmíte lžičkou vy sama. Pokud však nastane čas, kdy váš mrňous začne sahat sám po lžičce, celkem pravděpodobně budete muset vytasit silnější zbraně. Nepostradatelně praktické jsou plastové bryndáčky s mističkou na dně, která dokáže jednoduše zachytit padající zbytky jídla. Materiál z plastu (bez BPA) zaručí snadné čištění zas a znova.

Od láhve k hrnečku

Pomalu a nejistě se snažíte své děťátko nasměrovat od dětské láhve s dudlíkem ke používání dospěláckých hrnečků? Jako mezistupeň možná oceníte speciální tréninkové láhve nebo sklenice - se dvěma oušky pro pohodlné držení a zároveň s náustkem. Pokud se váš drobeček prokouše tímto levelem a hrnek bude umět správně držet, můžete mu představit jeho první skutečný hrneček s jedinečným ventilem, který děťátko aktivuje stiskem rtů. Z poháru může pít po celém okraji stejně jako z klasického hrnku pro dospěláky.

Když lžička nestačí

Poznal už váš drobeček kouzlo vidličky a najednou mu obyčejná lžička nestačí? Zřejmě bude u stolu ze začátku fascinován vaším dospěláckým stříbrným příborem, který však pro něj bude mega extra obrovský. Proto mu pořiďte jeho vlastní lžičkovo-vidličkovou sadičku - co nejpestrobarevnější, přizpůsobenou velikosti jeho úst. Nejlépe takovou, která se mu bude snadno držet v ručkách díky protiskluzovým výstupem (ano, slyšíte správně) a bude i bezpečná - díky zaobleným zoubkům.

Talíř a přenosný box

Samostatný jedlík potřebuje i svůj vlastní talíř. Na začátku sáhněte po praktických předěleních talířích s několika přihrádkami. Motivovat k lepšímu výkonu se dá i milými, barevnými obrázky, které budou vašeho drobečka inspirovat a bavit. Vyberte si talířky s protiskluzovou spodní stranou. Můžete tak eliminovat zbytečné pády a vylití na zem. Až půjde váš drobeček poprvé do školky, svačinu mu můžete zabalit do praktického svačinového setu.