Rychlé a chutné polévky

Rychlé a chutné polévky>
O tom, že polévka je základem, není pochyb. Proto byste měli i svým nejmenším dopřát chutné domácí pokrmy. Velkou výhodou je, že se dají snadno zamrazit a kdykoli bude třeba, zase rozehřát. Pamatujte, ale že jednou rozmrazená polévka by měla být zkonzumovaná. I z toho důvodu je lepší rozdělit jednotlivé porce do menších mističek.

Bramborová polévka

(od ukončeného 6. měsíce)isifa-120754976 Suroviny: 1 středně velká brambora, 1 středně velká mrkev, 1 malý petržel, 200 ml kojenecké vody, 2-3 kapky olivového oleje, 1 vařený žloutek Postup: Očištěnou a omytou zeleninu vařte v kojenecké vodě doměkka. Do vroucí polévky vmíchejte rozdrobený žloutek a pár kapek oleje. Odstavte polévku ze sporáku a zeleninu vidličkou rozmačkejte nebo rozmixujte tyčovým mixérem.

Základní zeleninová polévka

(od ukončeného 6. měsíce) Suroviny: malá mrkev, malá petržel, malá brambora, 200 ml kojenecké vody (nebo podle potřeby), 2-3 kapky olivového oleje Postup: Očištěnou a omytou zeleninu nakrájejte nadrobno, zalijte kojeneckou vodou a vařte, dokud zelenina nezměkne. Přidejte pár kapek olivového oleje. Po dovaření zeleninu rozmačkejte vidličkou nebo rozmixujte. Široký výběr dětského nádobí CZ

Květáková polévka s brokolicí

(od ukončeného 6. měsíce) Suroviny: 2 růžičky brokolice, 1 růžička květáku, 1 brambora, kousek pórku, 250 ml kojenecké vody, 100 ml kojeneckého (nebo mateřského) mléka, 2-3 kapky olivového oleje, petrželka Postup: Brokolici a květák rozeberte na drobné části a spolu s bramborou a pórkem uvařte doměkka. Uvařenou bramboru rozmixujte a rozmíchejte s vlažným mlékem. Vložte do polévky a takto zahuštěnou polévku vařte ještě pár minut. Na závěr přidejte olej a petrželku.

Kmínová polévka s bramborami

(od ukončeného 6. měsíce) Suroviny: 1 čajová lžička kmínu, 2 malé brambory, 2-3 kapky olivového oleje, 300 ml kojenecké vody, čerstvá petrželka Postup: Do hrnce s kojeneckou vodou dejte lžičku kmínu a očištěné a omyté brambory pokrájené na drobné kostičky. Vše spolu promíchejte a vařte doměkka. Na závěr jemně posypte sekanou petrželkou. Před podáváním můžete brambory rozmačkat nebo rozmixovat.