Kouzelná sovička LOU - noční strážce dětí

Kouzelná sovička LOU - noční strážce dětí>
Když jsem hledala pro syna světlo do pokoje a na čtení, na první pohled mě zaujala Sovička LOU od nizozemské firmy ZAZU. Dvě spojená a přitom „jednotlivá“ světla s možností ovládání intenzity, aktivace zvuku při pláči a k tomu design sovy sedící uvnitř vykotlaného stromu, to si říkalo o testování! A jak u nás sovička obstála?

Dvě v jednom - vzhled

Sova sedící uvnitř prstence jsou vlastně dvě světla, která lze zapínat spolu nebo jednotlivě. Prstenec je určen k osvětlení místnosti, sova poskytuje méně intenzivní orientační osvětlení. Na přední straně panelu jsou tři tlačítka – jeden pro sovu, druhý pro prstenec a prostřední pro oba. Prstenec lze vypnout klasiky tlačítkem, ale pokud při zapnutí držíte tlačítko po dobu 2 sekund, aktivuje se režim, kdy se prstenec vypne sám po 30 minutách. Stejně to funguje u sovy s tím rozdílem, že ta se sama vypne po hodině. [embed]https://youtu.be/hMR7UUQCElI[/embed] Vzadu je možno mechanicky (posunem ze strany na stranu) měnit intenzitu obou světel a je zde tlačítko na zapnutí zvukového senzoru, který reaguje na pláč (rozsvítí se sova). Světlo sovy se při pláči aktivuje na dobu 5 minut. ZAZU Sovička LOU je k dostání ve třech barevných variantách – modrá pro kluky, růžová pro holčičky a neutrální šedá. Funguje na AC adaptér (klasický kabel) nebo na 3×AA baterie. zazu lampicky

Pozor, nejsem hračka

Světlo se synovi (2,5 let) líbilo převelice, ale výrobce asi moc dobře ví, proč není určeno pro děti do tří let. První, co syna napadlo, bylo zkusit sovu z prstence vysvobodit, což není nejšťastnější nápad. Dohled rodičů tak bude nějakou dobu nezbytností. Jelikož je syn od narození zvyklý usínat po tmě, ZAZU Sovičku LOU jsme využívali především večer před uložením do hajan. Naše představa, že si s ní budeme číst, vzala ale bohužel za své – jak jsme zjistili, osvětlení ze své podstaty nemůže nahradit klasickou lampičku.

Plusy

Určitě musím vyzvednout roztomilý design. Co mě nadchlo je, že světlo je opravdu lehké a díky tomu, že může být napájeno pomocí baterií, si ho dítě může přenášet a mít ho tam, kde zrovna potřebuje – v posteli, uvnitř dětského domečku či v tajné skrýši. Skvělá je i spousta funkcí (aktivace při dětském pláči, možnost měnit intenzitu osvětlení…).

Mínusy

Největší mínus za nás je, že na čtení není světlo prstence dostačující, resp. chybí kužel světla jako od klasické lampičky, proto si při čtení jen nasvěcujete jednotlivé menší části textu.

Suma sumárum

Pokud váš mrňousek špatně usíná nebo se v noci budí, je sova ideálním ochráncem, který ho nenechá po tmě. Stejně tak může být dle mého názoru skvělým příručním zdrojem světla pro větší děti, když se v noci vzbudí a potřebují se jít napít, na záchod (nebo jen dojít k vypínači). Pokud hledáte světlo především na čtení, sáhla bych ale po klasické lampičce. Na sovičky ZAZU se můžete podívat ZDE. Jaká barva se vám líbí nejvíce?