Recenze - bezpečná (a krásná!) autosedačka Römer King II

Recenze - bezpečná (a krásná!) autosedačka Römer King II>
Jelikož nám Adélka již vyrostla z takzvaného vajíčka, tak jsme dlouho přemýšleli jakou autosedačku dále vybrat. Nakonec jsme po dlouhém přemýšlení a vybírání zvolili autosedačku Römer King II Mineral Purple. A rádi se s vámi podělíme o naše zkušenosti.  F014447-4000984132939Tato autosedačka je pro děti od 9 kg do 18 kg. Jako většina těchto autosedaček se umísťuje po směru jízdy, což je pro naší Adélku velká zábava. Všechno pozoruje z okýnka a při jízdě autem je mnohem spokojenější. Trochu jsem se bála, že už nám v této autosedačce nebude tak rychle usínat jako ve vajíčku, ale díky tomu, že se dá autosedačka polohovat, je to bez problémů. Nyní jsme jeli na dovolenou do Rakouska a malá prakticky skoro celou cestu prospala. V sedačce je hlavová opěrka, která se dá výškově nastavit, podle růstu dítěte, nicméně sedačka se musí nejprve odklopit – nelze to udělat, když dítě v autosedačce sedí. U vyšších modelů této autosedačky (LS a ATS) to možné je. Díky hlubokým, měkce polstrovaným bočnicím je lepší ochrana proti bočnímu nárazu. Pás v této sedačce je pětibodový a jde lehce utáhnout, což je pro mě jako pro slabou ženu velká výhoda. Autosedačka Romer II Původně jsme měli model ATS s automatickým dotahováním pásu a ruční dotažení pásu šlo velmi ztuha, proto jsme zvolili základní variantu. Zacvakávací mechanismus drží vzpřímeně, takže zacvaknutí pásu v autosedačce jde snadno a nemusíte nikde nic lovit. Navíc po stranách sedačky jsou takové kapsičky, které pás přidrží, když dítě vyndáváte nebo usazujete do sedačky.

Instalace sedačky do auta

Autosedačka se odklopí, přichytí se pásem a následným zaklapnutím se pás ještě trochu dotáhne. Pak už jen stačí pás od auta zaháknout na horním rohu sedačky a vše je hotovo. Výhodou autosedačky je měkký snímatelný polstrovaný potah, který lze prát v pračce na 30 ° a barva Mineral Purple je nádherná. Jsem moc ráda, že jsme zvolili tuto barvu. Jediné negativum této sedačky je její váha – přes 10 kg.

Römer King II, King II ATS a King II LS?

Trápíte se s rozdíly v jednotlivých typech autosedaček Römer King II? Vše je přehledně vysvětleno v tomto videu: [embed]https://youtu.be/neie_y5Fy7Q[/embed] Mrkněte se na autosedačky Römer ZDE.