První test Pampers Splashers - do vody konečně bez obav!

První test Pampers Splashers - do vody konečně bez obav!>
Asi to zná každý. Užíváte si dovolené na pláži a vaše malá ratolest dovádí buď ve vodě anebo v písku. Všechno tak nějak krásně utíká, až do momentu, kdy se po pláži začne linutou podivný zápach. Pro někoho přichází hororová scéna, pro jiné zas naprosto běžná věc, která se do minuty vyřeší. Já jsem si zažila oboje. Na naší dovolené u jezera Bled na Slovinsku jsem nechala našeho ročního syna Matyáška pobíhat po pláži jen tak. Ať se pěkně provětrá, že jo. O pár minut později jsem rychlostí blesku uklízela neočekávanou nadílku. Balík vlhčených kapesníčků, který měl stačit na celou dovolenou, padl natotata.  Zpocená jsem byla až na zádech. Přišlo mi, že všichni se dívají jen na nás a našeho provinilce. Prostě jsem se mohla propadnout do země. U italských jezer jsem se už poučila a malého vyslala k vodě na slušňáka v plavečkách. I tentokrát se zadařilo a nadílka neskončila nikde jinde, než v plavečkách. Proto jsem mu je taky nandala, takže jsem měla vyhráno. Bohužel i tentokrát jsem byla na omylu. Plavky sice sundáte, dítě otřete polovičním počtem ubrousků, ale co pak s těmi plavkami? Nikde nebyla žádná voda a prostor, kde je umýt. Skončili tak zabalené v sáčku a malej opět běhal na volno. Nezbývalo než doufat, že se už další akce dít nebude. Před necelým měsícem jsem balila kufr do Maroka, kde jsme měli naplánované projet nejen hory Vysokého Atlasu, ale i pláže v surfařské oblasti nad Agadirem. Tentokrát jsem do kufru sbalila i plenky Pampers Pants Splashers do vody. Moje očekávání vám je asi jasné. S případnou nehodou plínku sbalit a vyhodit. Nebudu to protahovat a rovnou vám prozradím, že plínky splnily má očekávání :D Nebyla jsem náročná. Příjemně překvapená jsem ale byla s dalšími parametry. Takže pojďme se na ně podívat.

Jaké jsou Pampers Splashers?

Plenky se velice snadno navlékaly. Na rozdíl od plaveček mají elastické boky, takže dítě bylo oblečené raz dva. Svlékání není výjimkou. Pleny do vody nesundáváte ztěžka dolů jako plavečky, stačí jen škubnout v pase a máte plenu rozdělanou. Větší flexibilita a jednodušší natahování plen by mohla být na škodu v přilnutí na tělo. Podle pohledu ale Matyáškovy padly na jedničku. To je asi ta nejdůležitější věc. Ať už se jedná o plenky nebo plavečky, vše musí dobře padnout a přiléhat těsně k tělu dítěte. Pokud neodhadnete velikost, může se pohroma vyvalit každou sebemenší škvírou ven. Na takovéto klasické hraní dětí u vody bych plenám důvěřovala. Pokud ale s dětmi ve vodě hodně manipulujete a přidržujete za zadeček, po případné nehodě bych šla plenu, stejně tak jako plavečky, pro jistotu okamžitě vyměnit. Novinkou u Pampers Splashers je, že účinně absorbují a nepropustí ven žádnou tekutinu. Když tedy dojde k malé potřebě, plena to pohltí. Nesmí to být ale naprostá potopa. Savost je omezená z jednoho naprosto logického důvodu. Plena s vyšší absorpcí by nasákla více vody ve vodě a byla by zbytečně moc těžká. Vytvořilo by se tak pěkné závaží kolem dětského pasu a to by dětem určitě příjemné nebylo. I s plným ponorem plínka moc neztěžkla, nezvětšila svůj objem a žádný nasáklý vak se nevytvořil. Pokud se od vody hodláte vzdálit, třeba na nějaký ten oběd do restaurace, nebo třeba jen popojet autem o kus dál, vyměňte pleny do vody za ty klasické. Sám výrobce doporučuje oblékat plenu vždy před vstupem do bazénu.  Ano, plena nepropustí a absorbuje tekutinu, ale má to své limity. Matyáškovi jsem plenu nechala nandanou i pro přesun autem do hotelu a bohužel to všechno tak nějak nepobrala. Maty tak skončil s počůranými kalhotami a autosedačkou. Na pobyt u bazénu to stačí, na delší nošení už ale ne.

Pleny do vody nebo dětské plavky?

S plenami do vody se vše zdá být jednodušší. Když už k nějaké nehodě dojde, můžete plínku zabalit, vyhodit, použít novou a téměř bez práce si užívat pohodu u vody dál. S plavečkami na vás bude čekat ta špinavá práce, musíte je přeprat.  Já často vyrážím na menší pláže a do zemí, kde toalety a kohoutky s vodou opravdu nenajdete. Na takových místech bych tyhle situace řešit nechtěla. Na druhou stranu musím podotknout, že s plavečkami nepotřebujete spoustu místa v kufru a zároveň snižujete množství odpadu. Také z vlastní zkušenosti vím, že vstup do některých bazénů s plenkami do vody může být problematický. Majitelé upřednostňují dětské plavečky. Pampers Splashers mě ale přesvědčili, že na dovolenou k moři je má cenu přibalit s sebou. Na závěr pro vás máme 5 důvodů, proč maminky volí plenky Pampers Splashers.

Pampers Splashers seženete na Feedo.cz >>