Plenky, které chrání zadeček i životní prostředí - NATY

Plenky, které chrání zadeček i životní prostředí - NATY>
Pokud se chcete chovat šetrně k životním prostředí, ale zároveň nemáte prostor ani čas na látkové plenky, můžete sáhnout po přátelské alternativě - ekologických jednorázových plenkách.

Přebalování nezabere více času

Pokud z nějakého důvodu nechcete "látkovat", ale zároveň se cítíte špatně kvůli těžko-rozložitelným jednorázovým plenkám, máme pro vás dobrou zprávu. Biologicky rozložitelné plenky vám nezaberou ani vteřinu navíc, zato v porovnání s klasickými jednorázovkami potřebují jen zlomek let na rozložení v přírodě. Dnes si představíme kvalitní švédskou značku Naty, kterou jsme před časem na vaši žádost zařadili i do sortimentu Feedo.

Šetrné k přírodě

Klasická jednorázová plenka potřebuje na rozložení 200 - 400 let. Zkuste si spočítat, kolik plenek spotřebujete za týden. Číslo, ke kterému se dostanete, rozhodně není zanedbatelné. Dnes se však na trh dostávají i jednorázové plenky z biologicky rozložitelných materiálů, které škodí životnímu prostředí o poznání méně.244176-7330933140546 "Běžně používané plenky se mohou rozkládat stovky let. Zato biodegrabilní alternativa, tedy eko plenky, ke svému rozkladu potřebují jen zlomek této doby, " vysvětluje Vlaďka Sturesson, Key Account manažerka švédské značky Naty. "Plenky Naty jsou přirozeně prodyšné, vyráběné bez použití parfému či chlóru. Na výrobu používáme geneticky neupravovaný kukuřičný škrob a další přírodní materiály. Barva potisku plen neobsahuje zdraví nebezpečné těžké kovy, " dodává. Naty eko plenky jsou nebělené, neobsahují žádný latex ani přidané vůně. Při rozkládání takovýchto plenek se tedy do přírody neuvolňují žádné chemikálie, nebo jen velmi malá část.

Šetrné k pokožce dítěte

Plenky Naty jsou šetrné nejen k životnímu prostředí, ale díky svému složení i k citlivému zadečku vašeho děťátka. Chrání před vznikem zapařenin a nevyvolávají alergické reakce. Plenky jsou certifikovány a doporučovány švédskou "Asthma and Allergy Association". "Zdraví miminek je ve společnosti Naty na prvním místě. Vždyť naše děťátka mají na sobě v prvních měsících svého života plenku 24 hodin denně. Jejich pokožka je mimořádně jemná a citlivá, je pětkrát tenčí než kůže nás dospělých. Přírodní plenky Naty jsou hypoalergenní, vyznačují se mimořádnou hebkostí a skvělou funkčností," dodává opět Vlaďka Sturesson. Tenoučké plenky mají po stranách elastické pásky a vzadu gumičku. Zvenku je plenka papírová, uvnitř se nachází přírodní buničina ze skandinávských lesů. Díky přírodnímu materiálu výborně sedí na dětském zadečku. Jsou o něco dražší než standardní jednorázové plenky. Jedna vás vyjde přibližně na 9 Kč.

Kdo stojí za značkou Naty?

S myšlenkou přišla před 20 lety matka dvou synů a podnikavá právnička, Švédka Marlene Sandberg. Vadil jí způsob, jakým jednorázové plenky každoročně znečišťují životní prostředí. "Stejně jako mnoho lidí v mém okolí, jsem si i já stále více a více uvědomovala ekologické souvislosti. Neuměla jsem si však představit, jak bych časově sladila výchovu dvou synů, vlastní kariéru a látkové plenky," vysvětluje Sandberg. Po pěti letech tvrdé práce, výzkumu a vývoje přišla Marlene na trh s biologicky rozložitelnými jednorázovými plenkami, šetrnými k životnímu prostředí. Poselství Naty zůstává nezměněné dodnes - poskytovat pro malé děti a jejich rodiče šetrné a ekologicky přátelské hygienické výrobky za dostupné ceny.

Zkušenost maminky

Madame Coquette o plenkách CZ Vlhčené ubrousky CZZa zhodnocení děkujeme Terce z blogu Madamecoquette.cz NATY CZ