Pečujeme o citlivou pokožku miminka

Pečujeme o citlivou pokožku miminka>

Víte, že kůže je největší orgán našeho těla? Plní rozličné funkce a také nás již od narození chrání před velkým množstvím škodlivých látek. Pokožka miminek je ale až pětkrát tenčí než kůže dospělého, proto si zaslouží zejména během prvního roku života speciální a šetrnou péči. 

V těhotenství se miminko vyvíjí ve sterilním prostředí dělohy a během porodu přichází do úplně nového světa. Stejně jako jeho smysly i pokožka se na tuto změnu pomalu adaptuje. Tak jako střevní bakterie pomáhají miminku se zažíváním, bakterie žijící na povrchu pokožky pomáhají s jeho celkovou obranyschopností. Proto je potřeba starat se o kůži miminka tak, abychom její přirozenou ochrannou bariéru nenarušovali.

Jak na hydrataci dětské pokožky?

Jedním ze způsobů, jak podporovat přirozenou obranyschopnost pokožky miminka je dostatečná hydratace. Díky ní se kůže nevysuší, ochranná bariéra se neporuší a nepropustí škodlivé látky do těla. Cesta k dokonalé hydrataci obsahuje dva kroky. Za prvé, dostat do pokožky hydratační látky. Za druhé, uzamknout získanou vlhkost v pokožce a chránit ji tak před její ztrátou.

1. Jako první použijte Bio květinovou vodu pro miminka, která obsahuje růžový, heřmánkový a levandulový destilát a zanechává pokožku miminka hydratovanou. Bylinkové esence také zklidňují podrážděnou pokožku a pomáhá ji s regenerací. Květinová voda je vhodná i na opruzeniny, svědění a otoky.

2. Pro uzamčení získané vlhkosti v pokožce a její promaštění namažte tělíčko Bio zklidňujícím jantarovým olejem pro miminka. Jedná se o směs za studena lisovaných bio olejů, do které byla na několik týdnů naložena trojice bylin. Olej tedy obsahuje výtažky z hojivého měsíčku, zklidňující levandule a regeneračního heřmánku. Nejhojněji je ve složení zastoupený pro miminka často doporučovaný olej slunečnicový, dále pak olej jojobový a mandlový. Díky obsahu vanilky bude miminko navíc i krásně vonět. Olej obsahuje i pravý jantar. O něm se traduje, že vnáší do života pozitivní energii a mnoho lidí také věří, že dětem pomáhá od bolesti spojené s růstem zoubků.

Skvělým pomocníkem na pravidelné mazání během dne je Bio dětské tělové máslo, které je vhodné i pro péči o ekzematickou pokožku. Díky vysokému podílu obsahu Bio bambuckého másla vytváří ochrannou vrstvu, která citlivou pokožku miminka vyživuje a chrání.

[gallery link="file" size="full" ids="20177,20178,20179"]

Péče o pokožku pod plenkami

Specifickou oblastí, které je třeba se při péči o dětskou pokožku obzvláště věnovat, je zadeček. Tyto partie jsou většinu času zabaleny v plenkách, pod kterými pokožka dostatečně nedýchá. Vlivem tepla a vlhka se pak objevují různé stupně podráždění až opruzeniny.

Základem v péči o tuto citlivou oblast je čistota a sucho. Po každé výměně plenky zadeček pečlivě osušte, nejlépe bavlněným ručníkem praným v přírodním pracím prostředku určeným pro citlivou pokožku. Namáhaná místa pak namažte Bio měsíčkovou zinkovou mastí, ideálním pomocníkem při boji s opruzeninami.

Stará dobrá „zinkovka“

Zinkovou mast, neboli „zinkovku“ možná používala už vaše babička. A od těch dob se toho zas tolik nezměnilo. Proto na péči o miminkovské zadečky doporučujeme Bio měsíčkovou zinkovou mast, jejíž složení vychází ze staré dobré „zinkovky“, je ale 100% přírodní. Kromě zinku obsahuje i směs za studena lisovaných zvláčňujících bio olejů. Ty jsou obohaceny o výtažky  z měsíčku lékařského, levandule a heřmánku. Mast můžete použít jak k péči o již vzniklé opruzeniny, tak k prevenci jejich vzniku.

Jsme si jisti, že si v produktech pro péči o citlivou pokožku našich nejmenších najdou zalíbení nejen miminka ale i rodiče. Přidáním Bio zklidňujícího jantarového oleje do večerní vany si můžete i vy dopřát dávku relaxace a luxusní péče o vaši pokožku. Zinkovou mast pak ocení tátové třeba na pleť podrážděnou po holení.

Přejeme vám i vašim nejmenším mnoho chvil pohody s voňavými univerzálními pomocníky PURITY VISION® 🌿