Odsávání mléka - proč a jak na to?

Odsávání mléka - proč a jak na to?>
Umění odstříkat mateřské mléko vám může v mnoha ohledech ulehčit život. Krmení miminka pak může proběhnout i bez přítomnosti matky, která si zatím může dopřát zasloužený odpočinek. V jakých případech ho oceníte, jak na to a jak odstříkané mléko skladovat?

Kdy se vám odsávání mléka bude hodit?

  • Vaše dítě je nemocné nebo nedonošené a může být krmeno odstřikovaným mlékem, dokud nebude plně schopno se krmit přímo z vašich prsou.
  • Chcete podpořit průtok mléka ještě předtím, než vaše dítě začne sát, nebo jsou vaše bradavky podrážděné.
  • Objevují se ucpané kanálky nebo mastitida a vaše dítě není připraveno ke kojení - vaše prsa potřebují vyprázdnit.
  • Potřebujete navýšit produkci mateřského mléka.
Odstříkané mléko můžete uskladňovat v mrazáku pro případ nouze.

Jak ručně odstříkat mléko?

Ruční odstříkání mléka  

Používání odsávačky

Mléko můžete odsávat pomocí elektrické nebo ruční odsávačky.

Manuální odsávačka

Hlavní výhodou manuální odsávačky je, že je úsporná, efektivní a snadno přenosná. f400041468-fil-global-001manuální odsávačka avent  

Elektronická odsávačka

S elektronickou odsávačkou si jednoduše zvolíte rytmus odsávání a můžete relaxovat. elektronicka odsavacka4ced2fef2eaba42a2378ce0b34083c8b Otestovala ji pro vás Alice. [embed]https://youtu.be/FdRFoDPGprA[/embed]

Uskladnění mateřského mléka

Odsáté mateřské mléko musí být do 24 hodin použito, zmraženo nebo zlikvidováno. Nikdy zbylé mléko nepřidávejte k jinému odsátému mléku, které je chlazené. Mléko může být skladováno po dobu 1 - 3 měsíců * v domácím mrazáku. Přepravovat byste ho měla pouze v  chladícím boxu. * Toto je doporučení společnosti Philips AVENT, které je konzervativnější, než pokyny Světové zdravotnické organizace. 

Používání zmrazeného mléka

D1015oporučujeme mateřské mléko skladovat v dávkách, které mohou být použity v jeden den. Jakmile mléko rozmrazíte, musíte ho spotřebovat do 24 hodin. Pokud má být použito později, nechte ho postupně rozmrazit při pokojové teplotě a potom ho dejte do lednice. Mléko vždy spotřebujte do jedné hodiny po ohřátí. To, co vám zbude, zlikvidujte. K okamžitému rozmrazení mateřského mléka použijte ohřívač nebo vodní lázeň. Poté ohřejte obvyklým způsobem.