Odbornice radí - kdy začít s dětskou kosmetikou?

Odbornice radí - kdy začít s dětskou kosmetikou?>
V únoru jsme pro maminky uspořádali setkání, které se týkalo dětské kosmetiky. Pro ty z  vás, které to mají do Prahy či do Brna daleko, jsme sepsali nejdůležitější poznatky.

Tip - Chcete vědět o všech seminářích - přihlaste se na seminar@feedo.cz 


Vyzpovídali jsme Michaela Kolkovou, školitelku a kosmetičku známé značky Weleda a zeptali se jí, jaké by mělo být složení dětské kosmetiky a co ona sama doporučuje.

Odkdy používat dětskou kosmetiku

Názory jsou různé. Někdo používá dětskou kosmetiku už od prvních měsíců, někdo s ní začíná až mnohem později. Jisté však je, že by měla být určena speciálně pro dětskou pokožku, která chemické látky opravdu nepotřebuje. Míša Kolková nám objasnila, jak je to s tou od Weledy ."Kosmetika pro děti je nejen dermatologicky testovaná, ale je testovaná i pediatry. Dětská kosmetika by neměla obsahovat parabeny, tedy konzervační látky. V přírodní kosmetice se používají konzervační látky přírodního původu, naopak v ní nenajdete emulgátory, syntetická barviva ani parfemaci. Mezi zakázané látky patří i silikonové oleje a deriváty z ropy," říká Michaela. Zajímalo nás, jak se k výrobě dětské kosmetiky Weleda staví. "Weleda klade důraz na kvalitu a čistotu přípravků. Pro tu nejjemnější dětskou pokožku, klidně od prvních dní života, doporučuji Měsíčkovou dětskou řadu. Tyto výrobky obsahují měsíček lékařský v bio kvalitě, který je známý svými hojivými, zklidňujími a desinfekčními účinky." 

Top produkty pro miminka

Někdy je velmi těžké vyznat se v množství produktů, které značka poskytuje. Co je pro dítě nejlepší, co je zbytečnost? "Ve výbavě by neměla chybět Měsíčková kojenecká koupel, která má krémovou konzistenci a voní po cistrusech. Čisticí složky působí příznivě na dětskou pokožku a zklidňují ji. Po koupeli byste měli mít po ruce Měsíčkový kojenecký olej, kterým děťátko promažete. Můžete ho použít i na očištění zadečku. Třetí produkt z této řady je Měsíčkový kojenecký krém, který chrání pokožku před vznikem opruzenin. Díky včelímu vosku, lanolínu a oxidu zinečnatému vytváří ochrannou vrstvu," doporučuje školitelka Míša.

Čajík i pro maminku

V portfóliu značky Weleda najdete i čajíky. Jeden je vhodný pro kojící maminky, druhý je pro děti - je to novinka na trhu. "Od ledna Weleda představila novinku, a to Bio čaj pro miminko. Bylinková směs lahodící dětskému bříšku. Tento čaj obsahuje vybrané přírodní ingredience a má příjemnou chuť," dodává poradkyně. Dětský čaj obsahuje fenykl, kmín, anýz a heřmánek. Všechny tyto ingredience jsou organicky pěstované.

Jak se vám kosmetika Weleda líbí? Jste s ní spokojené?