Nástrahy teplých dnů

Nástrahy teplých dnů>
Miluji, když nás ráno vzbudí sluneční paprsky. Tehdy mi nevadí probdělá noc a nemůžu se dočkat, až vyrazíme na procházku. Ještě navíc ušetříme čas při oblékání. Nebo ne? První teplé dny s sebou přináší pár nástrah. Poradíme vám, jak se jim vyhnout a na co si dát pozor.

Výkyvy počasí

Zažili jsme 23 stupňů v dubnu, což je na toto roční období opravdu výjimečné. Následoval propršený červen. Pokud se chystáte ven s vaší ratolestí, raději si počasí poctivě otestujte a až potom své děti oblečte. Podceňovat byste neměli ani sílu sluníčka. Vyberte vhodný opalovací krém na obličej děťátka, ale i pro sebe. Přidejte sluneční brýle a můžete vyrazit. Neměli byste zapomenout ani na deštník či pláštěnku. Jarní i letní počasí bývá nevyzpytatelné a určitě nechcete promoknout.

První hry v parku83105-4019359831056

Děti milují přírodu a místa, kde si mohou hrát a objevovat nové věci. Parky jsou sice dobré, ale nezapomínejte dávat pozor. Na děti může číhat nebezpečí v podobě rozházených odpadků nebo stříkaček. Po návratu jim nezapomeňte pořádné umýt ruce, případně pokud někam jdete na delší dobu, stačí do tašky zabalit čisticí sprej. Poslední rada? Pokud parkům nevěříte, udělejte si pískoviště i s hračkami doma. Samozřejmě i tehdy na dítě budeme muset dávat pozor. Budete však mít jistotu, že nenarazíte na různé nebezpečí, které jsou jen na veřejných místech.

Aquaparky, hory, lesy

Je jedno, kde budete, s dětmi musíte být vždy na pozoru. Úraz na ně může číhat ve vodě i na horách. Pokud je děťátko ještě malé, můžete při procházce na horách využít cyklosedačku nebo nosítko. U batolat nezapomeňte na chrániče, přilby a dobrou obuv. Nemusíte jezdit na celodenní výlet, stačí i hodinová procházka na čerstvém vzduchu, která dokáže hotové zázraky.

Ach, ta alergie

Alergie je největším nebezpečím prvních jarních dnů. Jak poznat, zda vaše děťátko trpí alergií? Sezónní alergie se projevuje rýmou, zarudnutím očí, nebo neustálým kýcháním. Objevit se mohou i kožní problémy, nebo těžkosti s dýcháním. Děťátko pozorujte a určitě tento problém začněte řešit u svého lékaře. Přejeme vám příjemné jarní dny bez těžkostí a úrazů.