My s Lindou máme tip na skvěle ozvláštnění dobrůtek, které doma připravuje. Tento recept si uložte a vytáhněte ho i o Vánocích – kandované pomeranče v čokoládě se totiž dají použít také jako ozdoby na stromeček.
Použijte ideálně BIO pomeranče a zbytek svařeného cukru můžete použít jako sirup do vody na perfektní domácí pomerančovou limču!
Ingredience:
- 1 velký BIO pomeranč
- 500g třtinového cukru
- kvalitní čokoláda (ideálně mléčná Lindt)
- dvě lžíčky vanilkové extraktu
- Pomeranč nakrájejte na co nejtenčí kolečka a pak na čtvrtky nebo na půlky.
- Pomeranče vložte do hrnce s trochou vody a třtinovým cukrem. Povařte je asi 30 minut a nech vychladnout. (Tento krok můžete opakovat ještě jednou).
- Vyskládejte pomeranč na pečící papír, zapněte horkovzdušnou troubu na 60 stupňů a dejte sušit. Nám to trvalo asi 2 – 3 hodiny.
- Jakmile je pomeranč suchý, nechte ho vychladnout a mezi tím si rozehřejte opatrně čokoládu. Čokoláda se nejlíp rozpouští nad vodní lázní, hezky na parou.
Jakmile se začne rozpouštět, tak ji sundejte a míchejte. Když se totiž zahřeje na moc vysokou teplotu, mohla by se srazit.
Ohřívejte ji proto postupně. - Teď přijde ta nejzábavnější část.
Každý kousek pomeranče tak do jeho poloviny namočte do čokolády, nechte okapat a hezky zase položte na pečící papír a nechte čokoládu hezky ztuhnout.