Na talířek - Kandovaný pomeranč v čokoládě

Na talířek - Kandovaný pomeranč v čokoládě>
My s Lindou máme tip na skvěle ozvláštnění dobrůtek, které doma připravuje. Tento recept si uložte a vytáhněte ho i o Vánocích - kandované pomeranče v čokoládě se totiž dají použít také jako ozdoby na stromeček. Použijte ideálně BIO pomeranče a zbytek svařeného cukru můžete použít jako sirup do vody na perfektní domácí pomerančovou limču! Ingredience:
  • 1 velký BIO pomeranč
  • 500g třtinového cukru
  • kvalitní čokoláda (ideálně mléčná Lindt)
  • dvě lžíčky vanilkové extraktu
postup  
  1. Pomeranč nakrájejte na co nejtenčí kolečka a pak na čtvrtky nebo na půlky.
  2. Pomeranče vložte do hrnce s trochou vody a třtinovým cukrem. Povařte je asi 30 minut a nech vychladnout. (Tento krok můžete opakovat ještě jednou).
  3. Vyskládejte pomeranč na pečící papír, zapněte horkovzdušnou troubu na 60 stupňů a dejte sušit. Nám to trvalo asi 2 – 3 hodiny.
  4. Jakmile je pomeranč suchý, nechte ho vychladnout a mezi tím si rozehřejte opatrně čokoládu. Čokoláda se nejlíp rozpouští nad vodní lázní, hezky na parou. Jakmile se začne rozpouštět, tak ji sundejte a míchejte. Když se totiž zahřeje na moc vysokou teplotu, mohla by se srazit. Ohřívejte ji proto postupně.
  5. Teď přijde ta nejzábavnější část. Každý kousek pomeranče tak do jeho poloviny namočte do čokolády, nechte okapat a hezky zase položte na pečící papír a nechte čokoládu hezky ztuhnout.
Pestré nádobí