Lifestyle, Recepty

Na talířek – Domácí müsli tyčinky

Možná se to nezdá, ale zatímco v noci spíme naše tělo pracuje. Udržuje v chodu všechny orgány, správnou tělesnou teplotu a srdce, a tak tělo ráno potřebuje hodně energie. Proto je důležité ráno, než půjdete do školy nebo školky, se pořádně najíst. Bez kvalitní snídaně nebudete míst sílu si hrát. Možná nemáte po ránu chuť, ale zkuste tyhle tyčinky, které můžete vyrobit a rozkrájejte si je na takové kousky, které ráno určitě sníte. Můžou to být malé tyčinky, větší nebo největší. Prostě takové, jaké si myslíte, že se do vás vejdou.

Suroviny: 

  • hrneček ovesných vloček
  • lžíce kokosového oleje
  • lžíce sezamového oleje
  • tři lžíce medu
  • dvě lžíce třtinového cukru
  • hrst mandlí – celé i lupínky
  • hrst dýňových semínek
  • lžíce sezamových semínek
  • asi 3 sušené fíky
  • lžíce sušených brusinek
  • lžíce strouhaného kokosu
  • lžíce kakaových bobů
  • plus další oříšky nebo sušené ovoce které máte rádi

postup22

1) Mandle, dýňová semínka i sezam nasypte na plech, a dejte na chvíli do trouby na 180 stupňů. Nechte péct asi 10 minut. Vše se krásně rozvoní.

2) Mezi tím s v kastrůlku rozehřejte oba oleje, přidejte med a třtinový cukr. Míchejte metličkou dokud se cukr úplně nerozpustí.

3) Brusinky a fíky (a případně další sušené ovoce) nakrájejte na menší kousky a přidejte do směsi medu a olejů. Pak přisypte ovesné vločky, všechny ostatní ingredience ( kokos, kakaové boby a podobně) a nakonec směs z trouby.

4) Troubu nevypínejte.

5) Do menšího plechu nebo zapékací mísy, který si vyložíte pečícím papírem, přendejte směs z rendlíku a krásně uhlaďte třeba stěrkou.

5) Pečte 15 minut, pak vyndejte a nechte úplně vychladnout. Můžete tyčinky také polít rozpuštěnou čokoládou.

7) Až potom krájejte na tyčinky, podle toho, kolik si troufáte sníst :)

postup3
Autorkou tohoto receptu je Petra z blogu Natalirek.cz. Máte také nějaký recept, o který byste se chtěla podělit s ostatními maminkami? Napište nám! 

1521814_429349543834911_2023280528_n

 

Předchozí článekDalší článek

1 komentár

  1. Asi to zkusím, ale ty vločky bych taky dala na chvíli do trouby spolu s těmi oříšky, taky se totiž při pražení rozvoní, mám to vyzkoušené, dělám takhle müssli. Akorát se musí hlídat aby se to nepřipálilo. Jak to začne vonět, ven s tím!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *