Kašleme na dokonalost. Jsme dokonalé!

Kašleme na dokonalost. Jsme dokonalé!>
Mnoho žen v mém okolí (včetně mě) stresuje sebe a všechny okolo obavami že nejsou dost dobré a jsou  nespokojené se svým životním stylem. Zní to šíleně! Protože většina žen, které znám já, toho v životě dělá hodně a dělá to skvěle!

24 hodin denně

Třeba moje kamarádka Sára nedávno dokončila studium mezinárodních vztahů s červeným diplomem a zároveň pracuje pro neziskovou organizaci, která staví hřiště pro děti z dětských domovů. Laura je naopak doma a vychovává dvě nejrozkošnější děti, které jsem kdy viděla. Přitom pracuje - přivydělává si v místní cukrárně. Martinu právě povýšili v bance a Míša dokončila jazykový kurz a zároveň si udělala řidičák. Tamara pomáhá rozjíždět pekárničku a... a... Všechny tyto ženy by měly být právem hrdé a překypovat pýchou, co všechno zvládají. Místo toho jsou ale plné pochybností a obávají se, že se jim v životě zas tak nedaří. Sára se obává, že by měla místo studia raději cestovat po světe. Laura zase, že nevyužívá své vzdělání, když zůstává dlouho na mateřské. Martina se obává, že striktní fungování banky v  ní zabíjí kreativní duši. Míša se bojí, že zanedbává manžela, protože tolik pracuje. Tamara má strach, že její podnikání skončí už v začátcích. A každá se děsí toho, že by do léta měla zhubnout alespoň 10 kg.

Zvolněme tempo!

Znám spousta žen, které ráno vstávají v nekřesťanskou hodinu, jen aby stihly lekci francouzštiny nebo upekly ten nejlepší koláč. Jen se bojím, že pokud takhle budeme pokračovat a budeme neustále jak šílené hledat dokonalost, dopadneme jako takové ty zatoulané kočky, které se potloukají čínskými čtvrtěmi a snaží se přežít.

Co s tím?

Nemůžeme se pro změnu zase všechny začít smát a ubrat to šílené tempo? Pojďme se společně zavázat k tomu, že upustíme od vlastních přemrštěných očekáváních, že musíme být dokonalé přítelkyně, matky, zaměstnankyně, manželky a partnerky s dokonalými těly, které se věnují charitě, pěstují vlastní organickou zeleninu a zároveň stojí v čele největších světových organizací. Tudy cesta nevede! Važme si toho, co máme  a čeho jsme dosáhly! Važme si dokonalosti, která je skrytá v jednoduchosti. Toho klidu, když děti večer usnou a vy s partnerem máte čas jen na sebe. Víkendu s přáteli, kdy se společně sejdete a ugrilujete něco dobrého. Jednoduchost, nenáročnost. Na vše, co jsme do dnešního dne dosáhly, můžeme být pyšné.

S úsměvem, bez stresu

Dnes je ten den, kdy bychom od sebe neměly nic čekat. Buďme jen průměrnou ženou, manželkou, matkou, partnerkou. Alespoň na jeden den zkuste zahodit ta svá očekávání! Buďte šťastná sama se sebou!