Masové recepty pro starší jedlíky

Masové recepty pro starší jedlíky>
Čím jsou děti starší, tím větší možnosti v kuchyni máte. Můžete pustit uzdu vaší fantazie a začít provádět opravdová gurmánská kouzla. A protože víme, že děti občas masíčko nechtějí, nabízíme pár zajímavých tipů, jak jim jeho konzumaci zpříjemnit!

Ovesné vločky s masem (od ukončeného 7. měsíce)

Suroviny: kousek kuřecího masa, 2 polévkové lžíce ovesných vloček, olivový olej, mrkev, petržel, 3 dl kojenecké vody. Postup: Ve vodě uvařte kuřecí maso spolu s mrkví a petrželí, poté maso a zeleninu vyndejte. Ovesné vločky propláchněte pod tekoucí vodou a přidejte do kuřecího vývaru. Za stálého míchání vařte asi 15 minut. Promíchejte s pokrájeným masem a propasírovanou zeleninou. Ochuťte dvěma až třemi kapkami olivového oleje.

Zeleninová kaše s masem (od ukončeného 7. měsíce)

Suroviny: 1 brambor, 2 polévková lžíce nadrobno nakrájeného libového masa, kousek kedlubny, mrkev, kousek brokolice, několik koleček mladého pórku, trochu mletého kmínu, olivový olej, 3 polévkové lžíce kojeneckého mléka. Postup: Očistěte zeleninu, umytou ji nakrájejte na malé kousky a uvařte společně s bramborem nakrájeným na kostky a trochou mletého kmínu do měkka. Rozmačkejte vidličkou, přidejte kojenecké mléko a několik kapek olivového oleje. Promíchejte. Na závěr k zeleninové kaši přimíchejte nadrobno nakrájené uvařené maso.

Kojenecký guláš s masem (od ukončeného 1. roku)

Suroviny: 50 g krůtího masa, 40 g brambor, 20 g hrášku, 20 g mrkve, petrželová nať, olivový olej, 3 dl kojenecké vody. Postup: Umyté maso pokrájejte na malé kousky, podlijte vodou a duste do poloměkka. Přidejte na malé kousky pokrájené brambory a mrkev, hrášek a povařte. Dochuťte dvěma až třemi kapkami olivového oleje a nasekanou natí a podle potřeby rozmačkejte vidličkou nebo rozmixujte.