Maminka radí - co zabalit na cesty s miminkem?

Maminka radí - co zabalit na cesty s miminkem?>
Ahoj všem! Doufám, že si užíváte léto. I když asi pro všechny mámy, které mají maličké děti, je toto vedro velmi náročné.  My některé dny bojujeme, co se dá a není to úplně snadné. Ale máme před sebou vidinu dvou dovolených, na které se neskutečně těšíme a to se potom zvládá hned všechno líp. Nejprve nás čeká týden na Slovensku, kde budeme u naší rodiny na farmě. Takže klid, čerstvý vzduch a kolem krávy, ovce, prasátka a mnoho dalších.  Potom náš první let s Jonáškem, a to do Norska. Přiznám se, že se cestování moc nebojím a doufám, že to zvládneme. Jony je při cestování docela pohodové miminko a někdy ty změny zvládá líp než rodiče, ale je pravda, že tak daleko jsme ještě nebyli, tak to nechci zakřiknout! Jedna z výzev bude balení s sebou pro miminko. Vždy mám totiž pocit, jako kdybychom se stěhovali a už se neměli vrátit, kolik toho vezeme. Proto jsem si sepsala takový základní seznam, co musíme vzít a třeba pomůže i vám. Na Slovensku to bude pohoda, protože jak jsem psala, budeme u rodiny a nebude problém uvařit příkrm, vyprat nebo cokoli dalšího.

Oblečení

Protože někdy je spotřeba velká, budeme brát asi většinu bodyček, které máme. Jony má někdy totiž dny, kdy bohužel mění outfit i pětkrát denně. Navíc si nejsem jistá počasím, jestli přetrvají taková vedra a budeme se koupat nebo spíš chodit v mikině.

Lékárnička/ drogerie

Co se týká lékárničky nechci tahat milion zbytečností, ale věci které používáme denně. Zároveň pro jistotu beru náš malý digitální teploměr a čípky do zadečku, abychom je případně nemuseli shánět.

Přebalování

Jídlo

Tady trošičku malá změna je, protože už Jony začal ochutnávat první jídlo.  K obědu mu vařím jednodruhové příkrmy. Do Norska s sebou budeme brát skleničky a uvidíme, rozhodně nic nechci lámat přes koleno. Přeci jen jsme v začátcích, a když nepočítám ty tři lžičky zeleniny k obědu, tak Jonášek je plně kojené miminko. A teď ten zbytek, který zabere nejvíc místa. Jsou to různé dečky, plínky a ručníčky, bez kterých to ale nejde.

Ostatní

  • Vanička
  • Osuška
  • Látkové plínky na utírání
  • Velký swadler
  • Vanička – cestovní Stokke
  • Nosítko 
  • Kočárek
  • Do letadla taška na kočárek
  • Deka na spinkání
A poslední jsou určitě hračky, ještě si nejsem úplně jistá, co přesně vezmeme, ale ty nejoblíbenější nesmí chybět.

Hračky

Dál uvidíme... Jak jste na tom vy? Máte také dovolenou před sebou nebo už jste někde byli? 

Budu ráda, když mi napíšete, co byste na můj seznam přidali nebo naopak.

Mějte se krásně!

Vaše L.