Kam s dětmi o letních prázdninách?

Kam s dětmi o letních prázdninách?>
Vzpomínáte si, když jste ještě byli dětmi? Na časy prázdnin, kdy jste zažívali ten zvláštní pocit svobody a neomezených možností, objevovali jste, prožívat dodnes nezapomenutelné zážitky a pouštěli uzdu své fantazii? Byl to možná čas, ve kterém jste zažili ta největší dobrodružství, naučili se jezdit na kole, málem jste se utopili při plavání, dostali jste první polibek od vaší dětské lásky a většinu dní jste strávili tam někde venku. Byly to překrásné časy. Prázdniny s sebou dodnes nesou tajemné kouzlo, jež si uvědomíme jenom díky vzpomínkám a při pohledu do očí našich dětí, když jim řekneme, že prázdniny se blíží. I pro nás rodiče prázdniny představují mnohé. Mimo jiné i velkou příležitost připravit našim dětem zážitky, na které si v průběhu života ještě mnohokrát vzpomenou. Stejně, jako si dnes vzpomenete vy.

Tam venku za okny

Prázdniny našich babiček a dědečků, ale konec konců i nás samotných, se od těch, které prožívají dnešní děti, v mnohém liší. Doba se velmi změnila a mladé generace požívají možnosti, o kterých se nám i našim prarodičům ani nesnilo. O jedno ale přišly. O ten život tam venku. O stavění mostů z větviček stromů. O pletení copů na vlásky našich panenek. O skákání panáka nakresleného křídou na chodník. O hry na schovávanou či o fotbálek, který neměl vítěze, ani poražené. Nezáleželo na tom, co jsme tehdy dělali. Podstatná byla ta dobrodružství, která za námi zůstala. Ten společný čas s našimi kamarády, sdílení našich vlastních zážitků, nápadů a zvědavosti a hlavně ty obrovské, dětské starosti, které nám nedávaly spát. Stále více dětí dnes nic podobného nezažívá. Sedíce nad svými tablety a mobily přicházejí o momenty navazování nových přátelství, začleňování se do part nových kamarádů, osvojování si důležitých sociálních dovedností, o radost i pláč a o všechno to, co jednou nebude rozhodovat o ničem menším než o kvalitě jejich životů.

Ukažte svým dětem nový svět

Zážitky našich dětí nejsou něčím, co by si byly schopny připravit samy. Jsou to chvíle, které jim musíme umožnit my - rodiče. Možností, jak jim takových zážitků připravit co nejvíce, existuje celá řada. Jednou z nich Talent Camp, který ve Feedu rádi podporujeme, a to hned z několika důvodů. Talent Camp je unikátní kombinací volnočasové zábavy a vzdělávání. Děti ve věku od 3 do 7 let zde objeví úplně nový svět - svět divadelního, filmového a muzikálového herectví, zpěvu, tance, dabingu, moderování, režie, práce s kamerou, maskérství a výtvarného umění. Na kempu se objeví také děti, které jsou po onkologické léčbě a děti z dětských domovů, což ostatním dětem poskytne příležitost seznámit se se slabšími jedinci a podpoří to jejich empatii a dobrosrdečnost.Stráví čas po boku profesionálních lektorů i populárních osobností, jako je třeba mladá talentovaná zpěvačka a herečka Natálie Grossová, zpěvák Bohuš Matuš, tanečník Jan Onder a další lidé, kteří jim předají své bohaté zkušenosti, nadšení a inspiraci.

Pro dobrou věc

Talent Camp pořádáme již šestým rokem. Je pro nás místem, na kterém dětem připravujeme co nejvíce nezapomenutelných zážitků, které podpoří jejich všestranný umělecký rozvoj. Nejedno dítě na kempu našlo novou životní vášeň, poznalo svět kultury zcela jinak, než jak jim ho dnes představuje škola a internet. A především, prožilo část prázdnin, o kterých bude ještě dlouho vyprávět svým kamarádům,“ říká Kateřina Wich, pořadatelka kempu a majitelka společnosti Talent Company, která kemp organizuje a která dětem pomáhá rozvíjet jejich dovednosti ve zpěvu, tanci a herectví. Kemp je ale jedinečný ještě v jedné věci. Kateřina Wich jej pořádá především na podporu své neziskové organizace Radost dětem, která pomáhá dětem po onkologické nebo jiné vážné léčbě či dětem z dětských domovů. Celý výtěžek z kempu půjde právě na dobročinné účely. Kemp není něco, na čem bych chtěla zbohatnout. Podstatnou část svého života jsem strávila s dětmi, kterým nebylo naděleno tak jako nám ostatním. Moc bych si přála, aby i letošní Talent Camp pro děti představoval nejen ty nezapomenutelné zážitky a podporu jejich osobnostního rozvoje, ale i jejich nejspíš první zkušenost s dobročinností a vzájemnou podporou. Chtěla bych jim ukázat sílu toho, když si vzájemně pomáháme, podporujeme se a dáváme prostor i těm slabším z nás. Protože to jsou ty momenty, které z nás dělají dobré lidi, dodává Katka. Každý rok se na Talent Campu objeví nové talenty. Třeba Adélka, která se díky kempu seznámila s Lucií Bílou a dnes jí dělá se svou kapelou předskokanku na koncertech. Nebo Evička, která už si úspěšně buduje vlastní sólovou pěveckou kariéru, Deniska, která účinkuje v několika muzikálech, či Simonu, která ztvárňuje jednu z hlavních postav v televizním seriálu. I mezi ně se může zařadit vaše dítě. Kemp probíhá od 5. do 18. srpna na chatě Radost v Deštné v Orlických horách. Zde se můžete podívat na fotografie z uplynulého ročníku. Více informací, organizačních detailů a samozřejmě kontakty a možnost vyplnění přihlášky najdete na stránkách Talent Company