Krteček – proč ho děti milují?

Krteček – proč ho děti milují?>
Kdo by neznal krtečka? Kreslené zvířátko, které se zrodilo v roce 1957 pod rukama nadaného kreslíře Zdeňka Milera. Tehdy první pohádka Krtek a kalhotky měla takový ohlas, že do roku 2002 vzniklo celkem 49 krátkých samostatných filmů, které jsou oblíbené u dětí dodnes. A budou oblíbené určitě i po další generace dětí.

Co se ale vlastně dětem na Krtkovi líbí?

My dospělí to tak nevnímáme, ale pohádky s Krtečkem jsou plné lásky, soucitu a pohody. Zvířátka si pomáhají, pracují společně, jsou zvídavá. V pohádkách děti najdou nejedno ponaučení a naopak v nich nenajdou žádné násilí. To, že se v nich kromě prvního dílu (Krtek a kalhotky) nemluví, dětem vůbec nevadí. Pohádky jsou jednoduché a z gest a zvuků i malé děti pochopí, o čem jsou. Příběhy Krtka jsou zkrátka nadčasové a patří jim i budoucnost.

Krtek na palubě raketoplánu

Stejně tak budoucnost patří i vesmíru, do kterého se Krteček podíval hned 2x. Poprvé v roce 2011 a naposledy právě letos díky americkému astronautovi Andrew Jay Feustelovi. Nyní se 19 cm plyšák Krtek nachází v Americkém centru v Praze, kde má u dětí podpořit jejich pozitivní vztah k vědě.

Obliba Krtka neklesá

Na rozdíl od jiných pohádkových postaviček si svou oblibu Krteček drží dlouhodobě. Na českém trhu můžeme najít stovky druhů hraček a zboží s motivem Krtečka. Jedním z prodejců hraček a zboží s jeho motivem je již řadu let také společnost Wiky spol. s r.o. Díky licenci, kterou mají na více než 200 produktů v rámci celé EU, prodá firma ve svých 53 prodejnách, eshopu a přes velkoobchodní odběratele ročně desítky tisíc kusů hraček. Díky širokému sortimentu produktů si můžete vybrat pro děti téměř cokoliv, na čem Krtečka chtějí mít. O hračky s Krtečkem je stále stejný zájem a děti ho mají doma ve svých pokojíčcích jako plyšáky, nálepky na zdech nebo s ním každý den snídají. Když přijdete na hřiště plné dětí, málokdy se stane, že nikdo nemá míč, kyblík s lopatkou nebo jen bublifuk s Krtkem. V létě u vody pak určitě zahlédnete dítě s kruhem, rukávky nebo nafukovacím míčem s Krtečkem. Je to totiž velmi dobrý pomocník právě pro malé děti, které se teprve učí plavat. Pokud jim nejprve zpříjemníte letní chvilky v nafukovacím bazénku a až z něj vyrostou, nasadíte kruh nebo rukávky s jejich oblíbeným hrdinou, plavání jim půjde samo. Můžete je pak odměnit parádní letní párty s jejich nejmilejším kamarádem. Veselé hračky i užitečné pomocníčky pro děti s motivem Krtečka pohodlně nakoupíte na >>> Feedo.cz