Krmení z láhve: Co všechno k tomu potřebujete?

Krmení z láhve: Co všechno k tomu potřebujete?>
Chystáte se brzy doma přivítat novorozeně? Základní výbavička pro krmení z láhve by měla být základem domácích příprav pro nejmenšího člena rodiny. Základní výbavička se vám bude hodit i když budete ze začátku výlučne kojit. Nebo z různých důvodů nebudete moci kojit nebo budete časem chtít přejít na kombinované krmení. Existuje tolik různých potřeb ke kojení a krmení z láhve, že to může nejednu maminku - novátorku zmást. Bez čeho se tedy neobejdete?

Kojenecká láhev

Jedna z prvních a nejzákladnějších potřeb pro vaše novorozeně. Existují různé druhy, tvary i velikosti. Za celou dobu, co bude vaše děťátko pít z kojenecké láhve, jich vystřídáte hned několik. Náš tip: Pořiďte si láhve různých barev. Děťátko se tak postupně může naučit, která je na mléko a která na vodu a čajík.

Savičky na láhve

Existuje množství různých druhů, materiálů i rychlostí, jakou dudlíkem tekutina proudí. Možná budete na začátku mírně experimentovat, než najdete ten správný tvar a velikost dudlíku, se kterým se vaše děťátko sžije.

Kartáč na lahev a savičky

I když používáte parní sterilizátor nebo myčku, ruční kartáč se vám bude hodit na detailnější vyčištění malých prostorů a zákoutí.

Teplá deka

Vaše děťátko by mělo být během celého krmení v teple. Krásné měkce mu bude v plyšové dece.

Krkací plenka

Abyste uchránili vlastní oblečení před nevyhnutelným procesem krkání a vracení po jídle, použít k tomu můžete jednoduchou látkovou plenu. Po říhnutí ní můžete svého drobečka šikovně vytřít. Kromě pleny můžete použít i látkové bryndáčky.

Ohřívač lahví

Chcete si ušetřit čas i námahu? Mnoho mladých maminek již podlehlo kouzlu ohřívačů lahví. Skvěle fungují na ohřev mateřského i kojeneckého mléka. A slyšeli jste již o novém, skvělém trháku, zvaném Iiamo ohřívač? Tento přelomový vynález k nám zavítal teprve nedávno z Dánska a už stihl zlomit srdce nejedné mladé mamince. Samoohřívací láhev Iiamo je maximálně praktická a stojí za vyzkoušení už jen kvůli svému unikátnímu designu. S tímto kouskem budete v kruhu maminek na skutečném výsluní. lahev_6

Odkapávač na láhve

Výborný způsob, jak si prakticky rozložit umyté láhve a docílit tak rychlé a snadné vysušení. Odkapávač není nezbytná výbava ke prožití, ale váš život rozhodně ulehčí.

Sterilizátor lahví

Kromě pracného vyváření lahví v hrncích existují dnes i elektrické a parní sterilizátory nebo ty, které jednoduše vložíte do mikrovlnky a o víc se nestaráte. Šetří čas i námahu. Některé maminky ho pokládají za vymoženost, jiné na něj nedají dopustit. Do které skupiny se zařadíte vy?

Dávkovač na sušené mléko

Rychlý způsob, jak uložit, odměřit a nasypat sušené mléko na rozdělání oceníte zejména v noci nebo když jste mimo domov.

Termoobal

Praktický pomocník pro přenášení lahví a udržování teploty v nich je vhodný zvláště pokud  se svým drobečkem jezdíte na delší procházky. Náš tip: Pokud si pořídíte kvalitní termoobal, používáte skleněnou lahvičku (v plastových lahvích tekutiny vychladnou obecně dříve) a ještě ji i obalíte obyčejnou kuchyňskou utěrkou, mléko nebo čajík vám v lahvi udrží teplotu i 2,5 - 3 hodiny.