Když nulky nestačí aneb plenky pro nedonošená miminka

Když nulky nestačí aneb plenky pro nedonošená miminka>
Vejdou se do dlaně, stejně jako miminka, pro která byly navrženy. Takové jsou nové plenky Pampers Preemies pro předčasně narozená miminka. Proč vznikly, jak je to u nás s předčasňátky a jak je možné, že i obyčejná plenka může hned dvakrát pomáhat?

Jedno z dvanácti

Každý rok se v České republice rodí stále více a více dětí předčasně, tedy před 38. týdnem těhotenství. Jedná se zhruba o 8 %  všech novorozenců.1 Jako nedonošené se u nás tedy rodí každé 12. miminko a podle váhy se dělí na novorozence:  - s nízkou porodní hmotností - pod 2500 g  - s velmi nízkou porodní hmotností - pod 1500 g  - s extrémně nízkou porodní hmotností - pod 1000 g Ačkoli hranice životaschopnosti byla v ČR legislativně definována pro porodní hmotnost 500 g nebo 24. týden těhotenství, nejsou v současnosti výjimkou zdravá miminka, která přijdou na svět ještě menší a přesto se jim díky špičkové péči lékařů velice dobře daří.

Když se k radosti přidají starosti

Každé narozené miminko je vždy veliká radost, v případě nedonošených miminek se ovšem přidává několik týdnů až měsíců starostí a doby strávené v prostředí nemocnic. Toto období je velice náročné, a to jak pro rodiče, tak pro ošetřující lékaře a sestřičky. V České republice se na péči o nedonošená miminka specializují v perinatologických centrech. Na intenzivní péči o nedonošené děti se soustředí na pracovištích třetího, nejvyššího stupně, která nalezneme v Brně, Hradci Králové, Českých Budějovicích, Plzni, Olomouci, Ostravě,  3x v Praze, Zlíně, Mostě a v Ústí nad Labem. Se všemi těmito pracovišti také spolupracuje nezisková organizace Nedoklubko. Ta je tu však především jako podpora a poradce pro rodiče předčasňátek, pro které je toto období hodně vysilující.  Bude naše maličké v pořádku? Zvládneme to? Co se bude dít? Maminkám se ještě navíc honí hlavou myšlenky jako Co jsem udělala špatně? Co když za to můžu já? Neměla jsem udělat to a to… ? Rodiče miminek do dlaně mají prostě spousty otázek a příběhy a přítomnost ostatních rodičů, které Nedoklubko mimo jiné sdružuje, jim mnohdy kromě odpovědí přináší také pořádnou psychickou vzpruhu a podporu, kterou v tomto citlivém období bezpochyby potřebují.

Pro ty nejmenší potřeby

Péče o miminka do dlaně je skutečně hodně specifická. Nejlépe to vědí ti, co se o tyto děti starají v nemocnicích. Proto se společnost Pampers spojila se zdravotními sestřičkami z novorozeneckých jednotek intenzivní péče, aby společně s nimi mohla vyvinout speciální plenky pro ta nejmenší miminka. A taky vznikly nové plenky Pampers Preemies velikost P3, které jsou 3x menší než standardně používané plenky a vhodné pro miminka, jejichž váha nepřesahuje 800 gramů. Nyní už sestřičky nemusí plenky stříhat, nebo různě přehýbat a tvarovat, protože tvar Preemies je uzpůsoben těm nejmenším tělíčkům. Napomáhají správnému vývoji kyčlí a umožňují lékařům a sestřičkám snadné polohování a manipuaci s miminkem, a to i např. při zavádění hadiček a dalších nezbytných úkonech. Jsou hedvábně měkkoučké a tak jako ostatní plenky Pampers skvěle absorbují a odvádějí vlhkost od dětské pokožky.

Pomáhám, pomáháš, pomáháme

V České republice společnost Pampers spojila své síly s Nedoklubkem a Neonatologickými centry, a tak od března 2018 postupně dodává zdarma unikátní plenky Pampers Preemies o velikost P3 do všech 12 perinatologických center. Pomáhat ale nyní mohou všichni, kteří nakupují plenky Pampers o jakékoliv velikosti. Jedna zakoupená Pampers plenka totiž znamená právě jednu darovanou nejmenší plenku do jednoho z 12 perinatologických center. Navíc ze všech nákupů Pampers vybere částku ve výši až 1 milionu korun, kterou těmto centrům věnuje na nákup potřebných pomůcek jako jsou váhy, speciální postýlky a další nezbytné zařízení. Zapojíte se také? >>> Z široké nabídky produktů Pampers vybírejte na Feedo.cz <<< https://youtu.be/_iLGwMhDY9U