Když je čas na kašičku

Když je čas na kašičku>
Správná výživa je základem pro odolnost a zdraví vašeho miminka i v budoucnu. Je totiž vědecky prokázáno, že 70 % buněk imunitního systému se nachází právě ve střevech a proto výživa hraje zásadní roli ve vývoji imunity. V období, kdy už pouze mlíčko nestačí, jsou ideální součástí jídelníčku všech malých strávníků kaše.

Proč je dobré dávat dětem kaši?

[caption id="attachment_14857" align="alignright" width="338"] TIP! Hustotu kaše můžete podle potřeby upravit, např. přidáním vody. Kaši podávejte miminku malou plastovou lžičkou. Pokud na lžičku není zvyklé, nabídněte mu ji nejprve prázdnou.[/caption] Kaše by neměly chybět v jídelníčku Vašeho miminka obzvláště v období zavádění příkrmů, protože respektují citlivé dětské zažívání a zároveň tak umožňují snadný a bezpečný přechod na pevnou stravu. Kaše jsou zdrojem zdravé energie, vitamínů, minerálních látek a vlákniny. Správné kojenecké mléčné kaše také obsahují kojenecké mléko, které má upravený poměr bílkovin a tuků. Kaše je vhodným způsobem zavádění obilovin do stravy. Je vhodné začínat s jemnými rýžovými nebo kukuřično-rýžovými a dále vybírat podle stáří dítěte varianty s hrubší texturou a různými příchutěmi. Dlouho také neotálejte s lepkem a podávejte jej nejpozději do ukončeného 7. měsíce, nejlépe v době, kdy je dítě ještě kojeno. Zavádění lepku do stravy by mělo být postupné, např. od malého množství po celou porci obilné lepkové kaše. Kaše jsou vhodné především na noc, stejně tak je ale možné je zařadit do jídelníčku jako snídani, která dodá energii do začínajícího dne.

Jak vybrat správnou kaši?

  • Vyberte kaši dle věku vašeho dítěte a doporučení pediatra.
  • Přednost dejte těm speciálně určeným pro kojence a malé děti, které jsou bez přidaného cukru,  konzervantů a barviv a řídí se nejpřísnějšími požadavky legislativy na kojeneckou a dětskou výživu.
  • Nebojte se experimentovat a zkoušejte různé příchutě.

Vyzkoušejte výborné Nutrilon kaše

Lahodné Nutrilon kaše jsou svým složením, chutí a texturou přizpůsobeny věku dítěte.
  • Skvělá chuť i bez přidaného cukru*
  • Obsahují unikátní prebiotickou směs GOS/FOS stejně jako mléka Nutrilon
  • Obsahují vitaminy A, C, D přispívající ke správné funkci imunitního systému
  • Neobsahují barviva a konzervanty
Objevte všechny příchutě kaší Nutrilon na Feedo.cz a vyzkoušejte, která se stane tou nejoblíbenější u vás doma.   *Obsahuje jenom přirozeně se vyskytující cukry. Neobsahují barviva a konzervanty – dle legislativy na kojeneckou a dětskou výživu. Potravina je součástí smíšené stravy dítěte a není náhradou mateřského ani kojeneckého mléka. Kojení je nejlepší výživou dítěte v prvních 6 měsících života. Zavedení smíšené stravy konzultujte s pediatrem. Jedna porce kaše denně jako součást pestré a vyvážené stravy děťátka. Potravina pro zvláštní výživu. Způsob použití a další informace na obalech.