Kalhotky Snuggs: ekologicky i během menstruace

Kalhotky Snuggs: ekologicky i během menstruace>
Jahody, měsíčky či návštěva tety Irmy. Průměrný věk první menstruace (menarche) je 12 let, poslední menstruace pak ženy čeká okolo 50 let. Velkou část života tak strávíme řešením a nákupem menstruačních potřeb. Jak se během těchto dnů chránit a současně neškodit planetě? Odpovědí jsou menstruační kalhotky Snuggs. Vložky či tampony? Každá z těchto možností má svá pro i proti. Jedno negativum mají ale společné – jsou jednorázové. Roční spotřeba vložek je průměrně 216 kusů, což odpovídá přibližně „jen“ 2,16 kg odpadu. V přepočtu na všechny menstruující ženy se můžeme rázem dostat na 6 700 tun, což už rozhodně není úplně zanedbatelné číslo. Možností, jak přírodě odlehčit, je hned několik. Nabízí se menstruační kalíšky, látkové vložky či stále oblíbenější menstruační kalhotky Snuggs eticky ušité v České republice.

Pohodlí, savost, ekologie

Látkové menstruační kalhotky Snuggs jsou určeny ženám se slabou, střední i silnou menstruací. V případě extra silné pak výrobci doporučují nosit kalhotky jako pojistku například právě k výše zmíněnému kalíšku. Oblíbily si je i maminky po porodu či ženy s lehkou inkontinencí. A jak vlastně fungují? Základem je třívrstvá ochrana. První vrstva rychle pohlcuje vlhkost a její antibakteriální stříbrná ochrana zničí až 99 % bakterií. Druhá vrstva je absorpční, pojme kapacitu až tří běžných vložek. Poslední část je nepropustná membrána s vodním sloupcem 20 000 mm.

Co vás zajímá aneb nejčastější otázky

[caption id="attachment_20273" align="alignright" width="270"] Ideální pro sport bez omezení[/caption] Z jakých druhů si můžu vybrat? Kalhotky Snuggs jsou rozděleny podle síly menstruace, dále podle střihu. V nabídce jsou střihy Bikiny, Klasický, Hugger a Vysoký pas. Pro větší pohodlí během spánku jsou pak určeny kalhotky Noční. Jak často kalhotky měnit? Jednou za 8 až 12 hodin v závislosti na síle menstruace. Jak je to s praním? Kalhotky stačí opláchnout a následně prát na 40° C. Nedoporučujeme používat aviváž, mohla by negativně ovlivnit absorpci. Co se týče sušení, doporučujeme běžné sušení na vzduchu, sušička by mohla poškodit materiál. Jak dlouho kalhotky vydrží? V závislosti na četnosti použití vám budou kalhotky sloužit přibližně 50 pracích cyklů (tedy rok až rok a půl). Tak co říkáte? Zaujaly vás kalhotky Snuggs? Nyní je zakoupíte i u nás na Feedo.