Jaký dárek koupit děťátku k prvním narozeninám?

Jaký dárek koupit děťátku k prvním narozeninám?>
Jste pozváni na oslavu prvních narozenin miminka a nevíte, jaký dárek k této příležitosti koupit? Nabízíme vám pár tipů - vybrat si můžete podle vkusu a také podle možností vaší peněženky!
  • Kurz plavání nebo cvičení maminek s dětmi dítě tu může zažít spoustu zábavy. Takové kurzy bývají poměrně drahé, a proto bude maminka obdarovaného sviště určitě nadšená. Ušetříte jí spoustu peněz.
  • Oblečení - jeho koupi by měl předcházet rozhovor s rodiči, protože věk a tabulky velikostí nemusí být vždy spolehlivé, protože jsou obvykle u každého výrobce trochu odlišné. Spoustu nových kousků za skvělé ceny najdete třeba na Kiido.cz. Rodiče mohou mít také jiný vkus než vy, proto by se mohlo stát, že dárek od vás nikdy neopustí skřín - a to by byla škoda.
  • Hračky ze dřeva (KLIK) - bývají sice poměrně drahé, ale zato velmi stabilní a vypadají prostě skvěle.
Dřevěné hračky CZ
  • Obrázkové knihy - jsou oblíbené již od raného věku. Pomáhají dětem při osvojování si jazyka a otevírají dětem obzory zcela nového světa. Večer může být čtení z nich krásným harmonickým ukončením dne.
  • 6181805-5414561818052Hudební nástroje - právě v období od jednoho roku děti rády experimentují. Mají radost, když mohou poslouchat různé zvuky a melodie, ale pokud je mohou i samy vyprodukovat. Hudební hračky jsou tedy ideální dárek - alespoň pro dítě. Rodiče vám za ně možná už tolik nepoděkují. Vhodný je např. xylofon, trubka, buben či řehtačka.
  • Odrážedla (KLIK) - auta, příp. tříkolky, na kterých může dítě sedět a vozit se jen odrážením. Nemusíte kupovat nejdražší auto v obchodě s hračkami. Je třeba si však všímat některých detailů: odrážedlo by nemělo být příliš široké, aby i menší děti mohly pohodlně sedět, kromě klaksonu bývají v odrážedle integrovány i jiné maličkosti, jako např. telefon, číselné kolo nebo odkládací prostor, který lze otevírat na místě sedadla.
  • Kuličková trať (KLIK) - pro děti je fascinující vidět, jak se kuličky kutálejí dolů po dráze. Alternativou pro chlapce může být garáž pro auta, kde lze sledovat, jak se auta kloužou po trati. Jen pozor, aby dítě kuličku nespolklo! Chce to dozor rodičů.

PT5643-8854740056436Plan Toys Kuličková dráha Deluxe 

 
  • Hračky do vody (loďky, vodní mlýn, přísavky na vanu ...), sada do písku (občas se některé kousky zapomenou v písku nebo ztratí, takže je nikdy není dost), dřevěné puzzle (s úchyty) a jiné.
  • Peníze - jsou oblíbeným dárkem zejména ze strany prarodičů, kteří již nemají přehled o tom, co je a co není pro roční dítě vhodné. Jde o investici do budoucnosti malého človíčka, což v podstatě ani nepůsobí jako dárek, ale je určitě dobře míněný a jednou se bude hodit.
Dárky, ať už pro miminka nebo pro dospělé, byly a budou vždy do určité míry menším problémem. Přesto obdarování způsobuje radost a je vyjádřením lásky a na to je třeba myslet i při samotném výběru :)