Jaký byl seminář o zdravém přebalování?

Jaký byl seminář o zdravém přebalování?>
Koncem září jsme se potkali s maminkami a dětmi v Praze a Brně, abychom se pobavili o tom, jak by mělo vypadat zdravé přebalování. Přednášku vedly odbornice na slovo vzaté a to přímo z Bamboolika. Co se probíralo a jak seminář vypadal?  Asi každý ví, že Bamboolik vyrábí (nejen) látkové plenky. Pokud byste však čekali přednášku o tom, jak je látkování bezvadná a jediná správná cesta, byli byste překvapení. Paní Radka, spolumajitelka Bambooliku, ihned na začátku jasně řekla, že zdravé přebalování je takové, u kterého se cítí dobře maminka i miminko. Pokud chce maminka používat jednorázové plenky, neznamená to, že je špatná matka a měla by si něco vyčítat. Chce to jen zvážit všechna pro a proti a potom se rozhodnout, podle sebe. Bamboolik

Co mluví ve prospěch látkových plenek?

Podle dlouholeté zkušenosti maminky ocení hlavně příznivý dopad na zdraví miminka. Plenky jsou totiž prodyšnější, neobsahují chemii (tam, kde je u jednorázových plenek lepidlo ho u látkovek nahradí jehla a nit), jsou vyráběny podle přísnějších norem (veškeré složení látkových plenek se vždy dočtete na obalu) a neobsahují chlor, barviva ani parfemaci - v ideálním případě voní jen čistotou, přesně jako když z pračky vyndáte jakékoli jiné prádlo. Díky tomu nemá miminko podrážděnou pokožku a vám tak stačí místo ubrousků a krémů často jen ručník s obyčejnou vodou. Tatínci prý ocení hlavně ekonomický dopad. Prvotní investice je sice větší, ale v průměru se vrátí během prvních 6 měsíců.

Co je nutné říct závěrem?

Na seminář dorazily i těhotné maminky, které se ještě před porodem chtěly přiklonit k jednorázovkám nebo látkovkám. Právě tehdy je důležité upozornit na to, že není nutné se rozhodovat ihned a dokonce se člověk může rozhodovat až s miminkem. Často se stává, že maminky po příchodu z porodnice nemají na látkové plenky energii a tak používají jednorázové a teprve až se zajedou, začnou s látkovkami. Pokud byste se chtěli podobného semináře zúčastnit, napište nám na seminar@feedo.cz a žádný takový už vám neuteče.