Jak vybrat přebalovací stůl?

Jak vybrat přebalovací stůl?>
V následujících měsících strávíte u přebalovacího pultu mnoho času. Než váš drobeček vyroste z plenek a nebude je už potřebovat, budete muset provést minimálně 5000 přebalení. Z toho vyplývá, že se vyplatí nějaký ten čas do výběru správného kusu nábytku a dalších potřeb investovat. Přitom je potřeba brát v první řadě zřetel na fukčnost a bezpečnost, ale samosebou i na maximalizaci pohodlí pro vás i vaše miminko.

Na co se při výběru přebalovacího stolu zaměřit

Horní deska stolu by měla mít rozměry minimálně 70 x 90 cm. Samosebou platí, že čím větší plocha stolu je, tím poskytuje větší komfort. Dále je důležité, aby výška stolu odpovídala vaší postavě. Ideálně byste při péči o vaše miminko měli stát uvolněně ve vzpřímené pozici a tím šetřit vaše záda. Při výběru přebalovacího stolu hraje roli i kvalita použitých materiálů. Nejlepší volbou jsou modely, které jsou označeny ekoznačkami zaručujícími prvotřídní kvalitu (například TÜV, Evropská Ekoznačka, nebo další certifikáty). S takovým přebalovacím stolem si pak můžete být jisti, že při přebalování vaše miminko nepřijde do styku s žádnými škodlivými látkami jako například lepidly, rozpouštědly nebo dalšími potencionálně nebezpečnými látkami. 8005549189133_C-C91300615Jestli by měl být přebalovací stůl vyroben ze dřeva, nebo plastu, to je otázkou osobního vkusu – ale i zde je třeba uvažovat prakticky. Přebalovací stoly z masivu jsou sice velmi stabilní, ale pro jejich údržbu a čištění se často používají speciální přípravky. Krom toho je třeba brát zřetel na skutečnost, že dřevo je citlivé na vlhkost. Dobrým kompromisem jsou dřevěné modely, které jsou vybaveny vyměnitelným přebalovacím nástavcem. Když pak bude období plenek jednou za vámi, může přebalovací stůl i nadále zůstat v dětském pokoji a sloužit jako skříňka na hračky, nebo jako komoda. Z bezpečnostních důvodů je důležité, aby měl stůl oblé rohy a zvýšené boční stěny. Při výběru přebalovacího stolu dbejte i na to, aby na něm byl dostatek prostoru nejen na umístění děťátka, ale také na celou řadu dalších věcí a drobností, které budete při všednodenní péči o miminko potřebovat. Například krém na ošetření dětské pokožky a vlhčené ubrousky by měly být rozhodně umístěny na horní desce stolu.

Přebalovací podložky

Správná přebalovací podložka je nejdůležitějším příslušenstvím k přebalovacímu stolu – při každodenní péči poskytuje miminku pohodlí a bezpečí. Přebalovací podložky jsou k dostání v mnoha provedeních i v různé kvalitě. Důležité je, aby spodní strana podložky byla vybavena protiskluzovým povrchem a naopak horní strana byla vyrobena z omyvatelného, ale prodyšného materiálu. Při nákupu byste měli vybírat z modelů vyrobených z polyethylenu (PE) nebo polypropylenu (PP), které na rozdíl od polyvinylchloridu (PVC) neobsahují škodlivá změkčovadla. 8005549209022_C-C20915 Měkké, pratelné potahy pak zajišťují, že vaše miminko nebude ležet přímo na plastovém povrchu. Eventuelně místo potahu můžete použít měkký ručník nebo bavlněnou podložku.

Umístění vašeho přebalovacího stolu

Ideální je takové místo, kdy jsou dvě strany stolu umístěné do prostoru, čímž je zajištěn pohodlný přístup dvou pečujících osob. Pokud stůl dvěma zbývajícíchi stranami přiléhá ke stěnám (je v rohu), tak je tím miminko ze dvou stran chráněno před případným pádem. Pochopitelně stůl je potřeba umístit na takové místo, kde bude mít miminko zajištěno tepelný komfort, nebude vystaveno průvanu a nebude hrozit oslnění světlem. Umístění přímo u okna se z tohoto hlediska tedy jeví jako nevhodné. V chladných obdobích roku a ve dnech, kdy je zima, doporučujeme miminku přitopit „přebalovacím“ přímotopem. V bezprostřední blízkosti přebalovacího stolu by mělo být i místo na odpadkový koš na plenky.

Závěr:

  • Přebalovací stůl patří k základní výbavě dětského pokojíčku.
  • Než váš drobeček vyroste, budete vy a vaše miminko přebalovací stůl používat několikrát denně a celkově ho použijete minimálně 5.000-krát.
  • Při nákupu přebalovacího stolu a přebalovací podložky je třeba vzít v úvahu nejen praktické aspekty, ale i pohodlí a komfort děťátka.

Další doporučení

  • Nejbezpečnější je, když máte všechny nezbytné potřeby pro péči o miminko položené hned vedle miminka. Díky tomu se od něj nemusíte vzdalovat.
  • Právě starší děti se při přebalování rády otáčejí a obrací. Proto je nejbezpečnější, když od určitého věku přebalujete děťátko na zemi.
Širokou nabídku přebalovacích stolů najdete ZDE. CAM Přebalovací stanice ASIA světlý ořech - medvídek CAM Přebalovací stanice CAMBIO - medvídek