Jak snížit finanční náklady na děti?

Jak snížit finanční náklady na děti?>
Vychovávat děti v dnešní době není vůbec levná záležitost. Stačí si vzít kalkulačku a spočítat všechny měsíční náklady. Snadno zjistíte, že rodičovský příspěvek někdy opravdu nestačí. Co stojí nejvíce a jak můžete ušetřit?

Kojenecké mléko

To vás asi nepřekvapí. Spotřeba umělého mléka a utracené peníze každý měsíc rostou. Nechceme psát přesnou cenu, záleží na konkrétní značce.

Jak ušetřit?

Pokud děťátko teprve čekáte, určitě ušetříte kojením. Pokud už umělé mléko  používáte, nakupujte v akcích. Ideální je nakoupit více balení za výhodnou cenu. Nejen že máte na chvíli vystaráno, ale obvykle je cena ještě výhodnější.

Jednorázové plenky

Celková měsíční částka za plenky se může pořádně vyšplhat.

Jak ušetřit?

BMB070026-8594161573234Zkuste chystře nakupovat cenově výhodnější měsíční balení plenek. Variantou je také látkování. Možná vás překvapí, jak je používání látkových plenek snadné a oblíbí si je i vaše děťátko. Počáteční investice je sice vyšší, ale hned potom už začínáte šetřit. Tip - Velký průvodce látkovými plenkami >> Možností je také kombinace. Používejte látkové plenky přes den a jednorázové v noci.

Výbavička

Pokud čekáte první děťátko, určitě uvažujete o tom, kolik vás bude stát kočárek, autosedačka, postýlka, přebalovací pult a další "drobnosti". Pořízení této výbavy se často vyšplhá až do desetitisíců.

Jak ušetřit?

Jsou ve vaší rodině větší děti? Zeptejte se, zda jim tyto věci nezůstaly. Pokud u vás v rodině větší děti nejsou, zkuste dětské bazárky či second handy, které mají často bohatý sortiment. Už jste vyzkoušeli Kiido.cz? Seženete tam výrobky ze starších kolekcí, přesně jako v běžných outletových obchodech, za bezkonkurenční ceny.

Oblečení

Tady si nebudeme nic nalhávat - dětskému oblečení se dá jen těžko odolat, komu by se ty malé věcičky nelíbily?

Jak ušetřit?

Když se mi narodila malá Terezka, dostali jsme spousta oblečení od blízkých. Já sama jsem nemusela kupovat skoro nic a stejně ani všechno neunosila. Je úplně zbytečné mít doma hromadu oblečení, děťátka rostou rychle. Opět se pozeptejte, zda někdo nemá oblečení po svých dětech. Nebojte se využívat dětské bazárky s oblečením. Spousta věcí je tam téměř nenošených a úplně nových. Děťátko toho nepotřebuje moc, hlavně že má vás :-)

Jídlo

Vaše maličké začalo jíst příkrmy a vy stojíte před otázkou, jak často je kupovat, nebo zda vařit. Ze začátku toho sice děťátko nesní moc, ale ušetřit se dá.

Jak ušetřit?

Pokud je to možné, vařte příkrmy doma. Budete sice muset nejprve investovat do kvalitního ručního mixéru, ale když to porovnáte s cenou příkmů ve skleničkách, za krátko se vám to vrátí. Některé maminky i děti však preferují kupované příkrmy a tak se vyplatí sledovat různé cenové akce.

Hračky, knihy, DVD

Ačkoli se tyto položky nemusí zdát tak důležité, s vaším rodinným rozpočtem také dokáží zahýbat.

Jak ušetřit?

Půjčujte si knížky z knihovny nebo od kamarádek. Hračky bývají velmi populární jako dárek - dejte vašim blízkým tip, co by se vám zrovna hodilo. A DVD? Seznamte se s kamarádem Youtube, který vám nabídne nepřeberné množství video zábavy. Přejeme vám, abyste si vždy uměli najít vhodné alternativy jak ušetřit a zároveň být spokojení!