Jak si zachovat opálenou kůži?

Jak si zachovat opálenou kůži?>

Když se vám konečně povede získat krásný bronzový odstín, je logické, že se ho nebudete chtít jen tak vzdát. Abyste o své opálení nepřišla, je třeba o něj důkladně pečovat. Co tedy dělat, aby vám vydrželo po celé léto?

Hned v úvodu je třeba říci, že je potřeba myslet na to, že si chcete úžasně hnědou pokožku zachovat hned od samého začátku, nikoli až když se vrátíte z exotické dovolené domů. Důvod pro to je velmi jednoduchý – už totiž samotným způsobem opalování rozhodujete, jak dlouho vám bronzová pokožka vydrží.

Záleží na tom, jak se sluníte

Opalujte se proto pomalu a pozvolna. Nivea mini opalovací mléko Platí, že čím pomaleji se opalujete, tím déle vám to vydrží. Naopak, když vylezete neuvážlivě na první sluníčko bez ochranného krému a prosedíte na něm celé odpoledne, tak se leda tak spálíte. Kůže sice posléze také zhnědne, ale už za pár týdnů bude zase bílá.

Mnohem lepší proto je se opalovat jen dohněda a červenou a mnohdy i bolestivou fázi raději úplně přeskočit. Takto získaný hnědý odstín je totiž mnohem trvanlivější. Nikdy nezapomínejte na opalovací kosmetiku! Ze začátku se poctivě mažte krémem s alespoň 30 SPF a po pár dnech na sluníčku už budete moci přejít k patnáctce.

Nezapomínejte na hydrataci

Opálená kůže má sklony k vysoušení, proto ji pravidelně vyživujte a hydratujte kvalitním tělovým mlékem. Ideální je pořídit si také speciální mléko určené k péči po opalování. Obsahuje totiž zklidňující složky, které zmírňují případné poškození pleti slunečními paprsky.

Dnes se navíc prodávají taková mléka, která mají schopnost opálení udržet a prodloužit. Pamatujte, že kůže, která je hydratovaná, je lesklá a vypadá zdravěji.

Jednou za týden můžete provést také jemný peeling celého těla. Rozhodně se nemusíte bát, že byste se tímto „obrušováním“ pokožky připravila o bronzový odstín. Ve skutečnosti je to totiž přesně naopak. Kůže se zbaví odumřelých částí, a opálení se tak ještě více zvýrazní. Navíc na takhle ošetřenou kůži budou lépe působit všechna vyživující mléka i ochranné krémy, protože účinným látkám nebudou v cestě bránit žádné odumřelé kožní buňky.

Pozor na chlor a solaria

Pokud je to jen trochu možné, vyhněte se bazénům s chlorovanou vodu, ale také soláriím a horké sprše. Všechny tyhle vlivy totiž kůži ještě více vysušují a urychlují její odlupování. Mimochodem, věděla jste, že kůže, která je zvyklá na solárium, se potom na sluníčku opaluje jen velmi pomalu? Dejte proto pozor, abyste se nezdravým „umělým“ opalováním v některém ze salonů krásy nepřipravila o přirozený bronzový odstín.

Podpořte barvu po dovolené

Na chvíle strávené na pláži už jen vzpomínáte, přesto můžete opálenou kůži ještě podpořit, aby vám vydržela třeba až do zimy. Dodržujte pravidelný pitný režim a můžete si pořídit i tabletky s beta karotenem, které opálenou pokožku udrží déle krásnou. Pomalu se vytrácející opálení můžete doplňovat ještě kvalitními samoopalovacími krémy, gely nebo spreji.