Jak si užít kempování s dětmi?

Jak si užít kempování s dětmi?>
Léto přímo vybízí k novým zážitkům. Vytáhněte své děti pod stan! Pokud bydlíte v baráčku, můžete si vyzkoušet kempování na zahradě. A pokud tu možnost nemáte, sbalte do auta stan, spacáky, piknikový koš s jídlem a vydejte se do přírody. Svým děťátkům tak můžete dopřát zážitek, na který nikdy nezapomenou.

Hry

Při kempování můžete zažít spoustu zábavy díky různým hrám. Pokud se rozhodnete kempovat na zahradě a je teplo, nafoukněte si bazén, rozdělte se do dvou skupinek a před každou skupinu postavte džbán s vodou a několik plastových skleniček. Úkolem bude co nejrychleji vyprázdnit džbán a vodu z něj přenést do bazénu. Skupina, která vyhraje, má právo na první skok :-) Pokud kempujete v lese, je ideální hra na veverky. Z rodiny se vybere jeden dobrovolník, který bude ostatní veverky chytat. Každý si musí vybrat jeden strom a když velká veverka (dobrovolník) řekne "výměna" musí si veverky najít jiný strom. Pokud však velká veverka chytí malou, předá ji úlohu a role se vymění. Určitě vás napadne spousta dalších aktivit jak se venku s děti zabavit.

Po západu slunce

Po setmění můžete využít jednoduchou hru s baterkou. Vezměte ji a ukryjte se do trávy nebo za strom. Vyzvěte své děti, ať hledají světélko. Můžete si také udělat táborák - nejlépe s kytarou, trempskými písničkami a buřty. Pokud jsou vaše děti už trochu větší, můžete jim připravit bojovku s lehkými úkoly. Fantazii se meze nekladou. Nezapomeňte se ale přizpůsobit věku dítete, nejlepší je vždy jít alespoň s jedním dospělým "parťákem".

Na čem si pochutnáte

Můžete si opékat klobásy, marinované maso, nebo špízy. Zkusit si můžete také opéct Marshmallow. Někdo je miluje, někdo nesnáší. Kam se zařadíte vy? Nezapomeňte přibalit ovoce a zeleninu, případně si dopředu udělejte salát. Přejeme vám příjemné kempování a spoustu zábavy! Napište nám do komentářů, jestli i vy jezdíte se svými dětmi pod stan a jaké zážitky jste si přivezli!