Jak si (finančně) usnadnit začátky s miminkem?

Jak si (finančně) usnadnit začátky s miminkem?>
Ačkoli je mateřství jedním z nejkrásnějších období v životě, začátky s miminkem bývají často náročné.  A to nejen psychicky, ale také finančně.. Pomůžeme vám, abyste se zorientovali na poli kojeneckých potřeb a neutráceli zbytečně víc, než musíte. 

4 tipy, jak ušetřit

1. Sledujte akce rsz_92003407 (1)

Na dětské plenky nebo výživu bývají často slevy, případně akce, ve kterých dostanete něco navíc, co se vám bude hodit - třeba vlhčené ubrousky, nebo hračky. O akcích se dozvíte na Facebooku, v maminkovských skupinách, na diskusních fórech, v letáčcích, případně v newsletterech konkrétních obchodů. Proč platit víc, než musíte?

2. Syslete

Pokud najdete skvělou cenu, nakupte do zásoby. Plenky ani výživa se nezkazí a určitě vše nakonec využijete. Jedinou nevýhodou může být váha všech těch velkých balení - ale i na to můžete vyzrát a nakupovat online. Kurýr vám tak vše doveze až domů a vy nemusíte nikam chodit.

3. Oblečení nakupujte levnějiPár

Maminky potvrdí, že dítě roste až neuvěřitelnou rychlostí. To, co mu bylo před týdnem, je najednou malinké. Spotřeba oblečení tedy může být poměrně vysoká. Obchodníci vsází zejména na roztomilost dětských věcí, přesto je ale zbytečné nakupovat za plné ceny.
  • Výprodeje jsou jistota - po sezónách bývají ve větších obchodních řetězcích výprodeje, ve kterých můžete zakoupit oblečení třeba se 70% slevou.
  • Internetové bazárky - dětské oblečení můžete nakupovat z druhé ruky. Mnoho maminek má na sociálních sítích své profily, kde nabízí oblečení, pro které už nemají využití. Tisíce kousků najdete také na Kiido.cz, kde si můžete vybrat z krásných kousků za pár korun.
  • Zeptejte se kamarádek - možná máte i vy v okolí nějakou kamarádku s větším dítětem, která by vám oblečení darovala, nebo za pár kaček prodala. Líná huba,.. znáte to :)

4. Zapojte se do věrnostního programu

Mnoho obchodů nabízí věrnostní programu, kde můžete sbírat body a za ně získávat slevy a další dárečky.