Jak si hrát s dítětem ve 2. měsíci?

Jak si hrát s dítětem ve 2. měsíci?>
V prvním měsíci jsme si hráli s chrastíky, cvičili jsme smysly a užívali si jemné masáže. Druhý měsíc je tady a pro vás to znamená dobrou zprávu - můžete si v rámci hry dovolit mnohem více věcí a rozvíjet tak děťátko správným směrem. Pojďte se podívat na ty nejzábavnější aktivity. 

Překvapujte ho

Děti se rodí se skvělými instinkty. V prvním měsíci jste jejich sluch bystřili chrastítky. Teď už je děťátko připravené na to, abyste ho trochu "vodili za nos". Co budete potřebovat? Různé předměty z domácnosti, které vytvářejí různé zvuky - celofán, igelitový sáček, hračky,... fantazii se meze nekladou. Lehněte si vedle děťátka a tyto předměty si vezměte k sobě. Každý jeden zvuk mu předveďte a představte mu předmět, které zvuk vydává. Nechte ho, ať si předmět osahá. Kromě sluchu tak procvičíte také hmat. Nebojte se tuto činnost zařazovat pravidelně a využívat různé druhy hraček a předmětů.

Koordinace ruka - oko

Ve druhém měsíci se v děťátku rodí "bouchací" technika, a proto je vhodné pořídit hračku nad postel nebo kočárek. Právě to totiž děťátku pomůže navázat kontakt s okolím a procvičovat koordinaci. Pro podporu schopnosti koordinace rukou a očí můžete také potřebovat - vlasec, klubíčko a lehké předměty jako jsou plastové odměry nebo chrastítka. I tato aktivita je velmi jednoduchá, zato však užitečná. Stačí když lehké předměty zavěsíte na lanko či vlasec. Předměty by neměly být ani příliš velké, ani malé, aby nedošlo k ublížení. Volte raději plastové věci či kousátka. Zavěste je a postupně je měňte. Všímejte si, jak na to děťátko reaguje, zda se jich dotýká, sleduje je. Předměty střídejte ideálně po 5 minutách.

Využijte procházku s kočárkem

Hrajte si i na procházce. Využijte k tomu například různé lístky či květy. Léto je pro to ideální. Děťátku je ukažte, nechce ho, ať se jich dotkne a opět je střídejte - ukazujte tvar i barvu. Nezapomínejte, že je každé děťátko jiné a vyvíjí se různým tempem. I tyto aktivity můžete zařadit mezi druhým a šestým měsícem. Není důvod se přemáhat, pokud se na to ještě vy, nebo vaše děťátko necítíte.

Přejeme spoustu zábavy a radosti při objevování nových věcí :-) 

Mohlo by vás zajímat

Jak si hrát s děťátkem v 1. měsíci? >>

Jak si hrát s děťátkem ve 3. měsíci? >>